• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.1145 LEI
  1 GBP = 5.3849 LEI
  1 CHF = 4.5485 LEI
  1 HUF = 1.3394 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dilma Rousseff va porni o serie de reforme pentru a calma protestele din Brazilia

22 Iunie, 16:49

brazil_dilma_rousseff

Ea dorește îmbunătățirea serviciilor publice și reducerea corupției.

Președintele brazilian, Dilma Rousseff a anunțat, vineri, că va porni o serie de reforme în încercarea de a calma protestele, scrie BBC.

Într-un anunț televizat, Rousseff a spus că va lucra la un plan pentru îmbunătățirea transportului public și că toate veniturile din petrol vor fi folosite pentru educație. Ea a mai spus că vor fi recrutați din străinătate mii de doctori pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate.

Demonstrațiile din Brazilia au pornit odată cu majorarea prețului la transportul în comun și au escaladat în proteste anti-guvern din cauza serviciilor publice proaste și a cheltuielilor extravagante pentru găzduirea evenimentelor sportive Wold Cup și Jocurile Olimpice de la Rio.

Joi noapte, mai mult de 1 milion de oameni au ieșit în stradă în aproape 100 de orașe, iar în unele dintre acestea s-au produs și violențe.

În discursul televizat, Dilma Rousseff a promis că se va întâlni cu liderii protestatarilor spunând că are nevoie de „contribuția, energia și abilitatea lor”.

De asemenea, președintele Rousseff a declarat că dorește instituții mai transparente și mai rezistente la corupție. Totodată, ea a apărat găzduirea World Cup de anul viitor spunând că Brazilia a fost mereu binevenită la evenimente internaționale și a adăugat că evenimentul va fi finanțat de companiile care folosesc arenele sportive.

„Nu voi permite niciodată ca acești bani să provină din taxe și impozite, și să afecteze zone esențiale precum sănătatea și educația,” a susținut Dilma Rousseff.

 

Citeste mai mult despre: brazilia, proteste, reforme
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: