• Bucuresti 4º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 11º C
  Craiova 7º C
  Galati 4º C
  Iasi 6º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.7785 LEI
  1 USD = 4.3069 LEI
  1 GBP = 5.6554 LEI
  1 CHF = 4.3582 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.9667 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Detalii despre captura record de heroină din Ucraina. Cine este moldovenul reținut

02 Aprilie, 08:51

Duminică, poliția ucraineană a anunțat despre capturarea unei cantități record de heroină. Autoritățile de la Kiev au confiscat 600 kilograme de heroină, dintre care 100 de kilograme au fost sechestrate în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar restul a doua zi după-amiază. Valoarea stupefiantelor se ridică la aproximativ 50 de milioane de dolari. În acest caz au fost reținute patru persoane reținute, iar una s-a dovedit a fi cetățean al R.Moldova

captura heroina

Reporterii Deschide.MD au reușit să afle în exclusivitate detalii despre operațiunea organelor de drept din Ucraina, dar și despre moldoveanul implicat în această schemă.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, din membrii grupării care se ocupau cu traficul de heroină ar mai fi un cetățean al R.Moldova, dar care nu a fost încă reținut de poliția kieveană.

Preliminar, se cunoaște că cele 600 de kg de heroină, ar fi fost aduse din Turcia prin portul din Odessa, iar mai apoi au fost plasate într-un depozit din regiunea orașului Kiev, ca ulterior să fie distribuite în statele UE, în special în Germania.

Cetățeanul R.Moldova a fost reținut în timp ce se deplasa spre Polonia la volanul unui automobil de marca Volkswagen Phaeton, al cărui banchete erau burdușite cu heroină.

Gruparea intrase mai demult în vizorul organelor de drept din Kiev, iar după ce au găsit cele 100 de kg de heroină ascunse în habitacolul Volkswagenului, au dat buzna și în depozitul unde erau ascunse celelalte 500 de kg de heroină.

Totodată, au fost reținuți și patru membri ai grupării criminale, dintre care un turc, doi ucraineni, dar și moldoveanul. Un alt moldovean este căutat de către autoritățile ucrainene.

Sursele ne-au comunicat că moldoveanul reținut este un bărbat în vârstă de 41 de ani, orginar din UTA Găgăuzia. Pe teritoriul R.Moldova, acesta nu a fost implicat în afaceri cu droguri, însă a fost condamnat în anul 2000 pentru un furt comis în orașul Vulcănești.

În cadrul grupării, moldoveanul avea rolul de curier.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: