• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Deputatul PMP, Ionuț Simionca, scrisoare deschisă către Ministrul Adrian Oros

22 Decembrie, 18:38

Deputat PMP, Ionuț Simionca, Membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților a trimis duminică, o scrisoare deschisă către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, prin care dorește punerea în plată a medicilor veterinari.

simionca

Potrivit deputatului PMP, amânarea intrărării în vigoare „a unei legi referitoare la organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor nu face altceva decât să perpetueze difuncționalitățile din domeniu”, potrivit Psnews.

Nemulțumirile lui Ionuț Simionca provin „pe fondul catastrofei produse în România de pesta porcină”.

 

„Domnule ministru,

Amânarea cu aproape un an a intrărării în vigoare a unei legi referitoare la organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor nu face altceva decât să perpetueze difuncționalitățile din domeniu și să pedepsească o categorie profesională extrem de importantă, și anume cea a medicilor veterinari, în detrimentul siguranței alimentare a românilor.

Am constatat, cu surprindere și nemulțumire, că, în proiectul de lege de modificare și completare a unor acte normative care stau la baza bugetului de stat pentru anul 2020, elaborat de către Guvernul Orban, se vorbește de amânarea punerii în aplicare a acestei legi până la 1 ianuarie 2021.

Surprinderea mea este legată de faptul că am susținut și am votat în Parlament, alături de dumneavoastră prevederile acestei legi, care trebuia să producă efecte din martie 2020. Domnule ministru Adrian Oros, în calitate de parlamentar, ați dovedit profesionalism și consecvență, iar așteptările mele sunt să vă comportați la fel și în exercitarea mandatului de ministru. În privința Legii nr. 236/2019, nu vă cer altceva decât să aveți și în Guvern aceeași poziție pe care ați avut-o în Parlament.

Nemulțumirea mea provine din faptul că, pe fondul catastrofei produse în România de pesta porcină, prin prorogarea acestei legi ratăm ținta îmbunătățirii supravegherii epidemiologice a animalelor de către ANSVSA. Legea prevede uniformizarea contractelor încheiate de către ANSVSA cu medicii veterinari, reorganizarea competențelor teritoriale ale medicilor veterinari (astfel încât să se asigure un minim de 600 UVM pentru un contract, iar exploatațiile non-profesionale să se regăsească pe o rază de maximum 30 km), precum și acordarea unei sume lunare de 10.000 de lei fiecărui deținător de contract (pentru includerea unor cheltuieli ce nu erau până în prezent decontate, cum ar fi transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, consilierea proprietarilor de animale, formare profesională, participare la ședințe de instruire etc).

În consecință, voi depune în Parlament un amendament la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative – în sensul eliminării art. XXXIV, care se referă la amânarea punerii în aplicare a prevederilor Legii nr. 236/2019 până la 1 ianuarie 2021.

În același timp, vă solicit, domnule ministru Adrian Oros, să susțineți cererea mea și să nu le tăiați banii medicilor veterinari în detrimentul siguranței alimentare a românilor!”, se arată în scrisoarea trimisă de Ionuț Simionca.

De asemenea acesta a atașat și amendamente cu privire la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Citeste mai mult despre: Adrian Oros, Deputatul PMP, Ionuț Simionca
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: