Ultimele două zile au fost, poate, din cele mai complicate din viața mea, zile în care se schimbă cursul istoriei acestei țări! Erau momente în care reflectam asupra deciziei de a mă implica în politică! Aș fi vrut sa rămânem politicieni imaculați, liberi de greșeală, liberi de orice decizii care ar merge contra unor principii personale; aș fi vrut să demonstrez contrariul celor care zic întruna că „politica este arta compromisului”! Însă ei au avut dreptate. Cu trecerea anilor, îți dai seama că politica e la fel în viață - plină de compromisuri și decizii care par imposibile, însă sunt decizii care ne permit să mergem înainte”, spune tânărul deputat, care se numără printre cei 46 membri ai Consiliului Național Politic al PAS care au votat pentru sprijinirea candidatul PSRM la funcția de spicher.

Acesta afirmă că decizia de ieri „este unica soluție prin care putem avea un guvern proeuropean „ACUM”, care să implementeze pachetul antioligarhic, să restabilească democrația și statul de drept în această țară”.

Un guvern 100% susținut de partenerii occidentali, cu ajutorul cărora vom putea restabili finanțările și să ameliorăm situația bugetară din țară, astfel încât să plătim salariile și pensiile. Am ales să revenim la normalitate, să oferim o șansă mai bune pentru generațiile viitoare. Iar, pentru mine, viitorul aceste țări contează mai mult decât cariera mea politică. Și știu că fără justiție și democrație țara nu are viitor.

Desigur, există riscul ca PSRM să ne tragă pe sfoară și să nu voteze așa cum au promis, dar noi o să fim cu gândul împăcat că am făcut tot ce am putut și nu am fost noi cei care au trădat electoratul! Cu riscul de a mă repeta, nu votăm pentru o coaliție cu PSRM, ci pentru un guvern de salvare „ACUM”, a cărui sarcină primordială este să înceapă clădirea statului de drept, iar în cazul unor anticipate - să asigure alegeri libere și corecte”, a conchis Marian.

Comentând o postare pe rețele sociale, parlamentarul a mai adăugat că din viitorul Guvern, condus de ACUM, vor face parte „tehnocrați și profesioniști de carieră, nu oameni de partid”.

Sursa: deschide.md