• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Deputat PAS: Decizia partidului nu a fost pentru un speaker socialist, ci pentru un Guvern ACUM

06 Iunie, 09:59

Un guvern proeuropean asumat de Blocul „ACUM”: acesta ar fi fost raționamentul pentru care Consiliul Politic Național (CPN) al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a decis ieri să sprijine un candidat socialist la șefia Parlamentului.

Sergiu Litvinenco

Ca să fie clar pentru toți: decizia de ieri a CPN PAS nu a fost pentru un președinte al Parlamentului din partea PSRM; dar a fost pentru un guvern proeuropean, asumat de ACUM. De asta votul a fost unul covârșitor în sensul susținerii propunerii. După ani buni, există șansa să avem în Republica Moldova un guvern autentic proeuropean!”, susține deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

După ce socialiștii au salutat această decizie a PAS, astăzi urmează ca și cea de-a doua componentă a Blocului „ACUM”, PPDA, să decidă dacă va susține propunerea PSRM la funcția de spicher.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis că va vota pentru un președinte al Parlamentului, propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat pentru astăzi, 6 iunie, convocarea Consiliului Politic al formațiunii pentru a discuta acest subiect.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: