• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 18º C
  Craiova 15º C
  Galati 18º C
  Iasi 14º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.7667 LEI
  1 USD = 4.3224 LEI
  1 GBP = 5.5647 LEI
  1 CHF = 4.3685 LEI
  1 HUF = 1.4239 LEI
  1 BGN = 2.4372 LEI
  1 JPY = 3.9774 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Deputat ACUM, despre decizia CCM: Din nou au violat Constituția

26 Aprilie, 09:59

Vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari susține că decizia de azi a Curții Constituționale care permite organizarea alegerilor anticipate doar în baza sistemului electoral actual, adică cel mixt, a fost una așteptată. Potrivit parlamentarului, Curtea Constituțională face tot posibil pentru a păstra Partidul Democrat la guvernare.

Slusari

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Alexandru Slusari a declarat că „Legea supremă a fost din nou violată și a fost transformată într-o cârpă”.

Ce se putea de așteptat de la Curtea Constituțională a lui Plahotniuc? Zilele trecute Andrian Candu vorbea despre acest lucru de parcă ar fi deja o decizie... În viitor vom studia normele Constituției nu după ce este scris acolo, ci în baza hotărârilor Curții Constituționale care încearcă din răsputeri să salveze actuala guvernare”, a menționat el.

Amintim că azi Curtea Constituțională a decis că sistemul electoral nu poate fi schimbat în cadrul alegerilor electorale anticipate.

„Parlamentul poate modifica sistemul electoral în intervale de timp mai mici decât o legislatură completă. Noul sistem nu poate fi implementat în cadrul alegerilor anticipate ci doar în cazul alegerilor ordinare cu condiția ca să fie modificat cu cel puțin un an mai devreme înainte de la alegeri”, a citit președintele CCM Mihai Poalelungi din decizia Înaltei Curți.

Decizia a venit ca urmare a sesizării depuse de cei trei deputați independeți din Parlament. Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic au vrut să știe dacă poate sau nu Parlamentul modifica acum sistemul electoral sau pot fi desfășurate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem de vot decât cel mixt.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: