• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 28º C
  Craiova 34º C
  Galati 33º C
  Iasi 33º C
  Suceava 30º C
  Timisoara 35º C
 • 1 EUR = 4.7284 LEI
  1 USD = 4.2575 LEI
  1 GBP = 5.1609 LEI
  1 CHF = 4.3494 LEI
  1 HUF = 1.4534 LEI
  1 BGN = 2.4176 LEI
  1 JPY = 3.9953 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Deputat ACUM: Blocul merge pe ideea anulării votului mixt și declanșarea anticipatelor

19 Martie, 14:24

Idee pe care merge Blocul ACUM este anularea votului mixt și declanșarea de alegeri anticipate în baza unui sistem de vot corect, susține deputatul blocului, istoricul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Cu toate acestea, a precizat Țîcu, Blocul ACUM va participa la constituirea noului Parlament și va înainta un candidat pentru președinția Parlamentului.

Octavian Ticu

„Alegerea spicherului va fi, așa cum are fiecare din actorii politici propria candidatură, și noi vom avea propria candidatură pe care o vom înainta. Și construcția actului de guvernare și a majorității în Parlament se va face nu atât în funcție de oamenii care vor fi înaintați în conducerea Parlamentului, inclusiv în Biroul permanent, cât în jurul programelor care vor fi înaintate de fiecare din actori”, a menționat deputatul.

Octavian Țîcu susține că blocul ACUM are o viziune foarte clară asupra sistemului de justiție și că în acest moment se cere demiterea procurorului general și șefilor CSM, CNA etc. Potrivit lui Octavian Țîcu, ACUM ar putea obține demiterea procurorului general prin obținerea unei hotărâri a Parlamentului prin care este anunțat caracterul de stat captiv și care le permite două modalități - atât de a vota in corpore această demisie, cât și nominală, reieșind din prevederile constituționale pe care noi le avem. „Asta este o măsură de urgență pornind și de la faptul că avem o stare absolut neordinară a captivității acestui stat”, a menționat reprezentantul blocului.

Deputatul mai spune că ACUM nu a vorbit despre statutul de a fi în opoziție. Potrivit lui, la momentul actual, toate cele trei partide importante care au acces în Parlament au șanse egale, fiecare a venit cu oferta sa politică, dintre care două îmbinând și variațiunile geopolitice. „Blocul ACUM a venit cu o ofertă de dezoligarhizare. Prin urmare, șansele sunt egale, mingea e în terenul fiecăruia și fiecare din actorii politici își dispută această șansă de a fi la guvernare”, a mai spus Octavian Țîcu.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: