• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Deputații ACUM,după noi discuții eșuate cu socialiștii: Sperăm că PSRM și Dodon nu este una și aceea

14 Mai, 13:17

Deputații blocului ACUM critică refuzul Partidului Socialiștilor de a participa la o nouă rundă de negocieri. Potrivit reprezentanților PAS și PPDA, este inexplicabilă evitarea PSRM de a se așeza la masa de discuții.

ACUM

Potrivit vicepreședintelui PAS, Mihai Popșoi, astăzi urma să fie organizată ce-a de a treia rundă de discuții ACUM-PSRM, însă socialiștii „nu au binevoit să vină”.

Deși inițial confirmase prezența la o conferință organizată de o platformă de știri de limba rusă, ulterior s-au razgândit și au dat bir cu fugiții. La acest eveniment public urma să căutăm soluții pentru ieșirea din criza politică în care ne aflăm de aproape trei luni. Cei care doresc să contribuie la scoaterea țării din captivitate căuta soluții, iar cei care preferă confortul personal vor căuta mereu scuze și pretexte. Dacă în PSRM s-a decis coaliția PSRM-PD să și-o asume public, dacă nu au luat o asemenea decizie, atunci nu cred ca îi poate înțelege cineva de ce evită să discute cu blocul ACUM. Dacă PSRM prefera anticipate în speranta (naivă) că vor lua mai multe voturi, să-și asume decizia, dar nimeni nu-i va înțelege de ce au mers în anticipate fără a schimba sistemul de vot și fără a elibera instituțiile cheie (CEC, CA, CNA etc) din captivitate, decât dacă fac jocul olihargului. ACUM și PSRM au 61 de mandate, deci majoritatea alegătorilor au optat pentru debarcarea regimului corupt de la putere. Pentru ce optează PSRM nu e deloc clar. ACUM a propus cațiva pași importanți pe care PSRM refuză în mod ostentativ sa ii discute”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Colegul său, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, susțină că PSRM și ACUM au programe absolut diferite, începând cu ziua de 9 Mai și terminând cu federalizarea republicii.

Chiar în situația când președintele Dodon face jocul lui Plahotniuc, noi suntem în continuare deschiși dialogului în speranța că PSRM și Dodon nu este una și aceea. Suntem pregătiți pentru discuții în cadrul unui grup de lucru cu privire la deblocarea activității Parlamentului dacă PSRM renunță la solicitarea absurdă de formare a unei coaliții pe termen lung”, a scris Slusari.

Tot azi, blocul ACUM a anunțat că este dispus să susțină două inițiative sociale ale PSRM. Este vorba despre indexarea pensiilor de două ori pe an și suport pentru familiile  din R.Moldova.

Blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru comun cu PSRM în vederea examinării legilor din așa-numitul pachet antioligarhic. PSRM a refuzat atunci să participe la discuții, menționând că este necesară formarea unei majorități parlamentare și instituirea guvernului.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: