Solicitat de reporterul Deschide.MD, politicianul a spus că nu a existat nicio necesitate de a participa la consultațiile de azi cu reprezentanții PSRM și PDM.

Prima dată când am mers la Dodon, noi am vrut să prezentăm punctul nostru de vedere asupra subiectelor prioritare, că pentru noi este importantă agenda oamenilor. Am mers și i-am adus la cunoștință acest punct de vedere. Dați-mi măcar un argument pentru ce noi trebuia să mergem a doua oară? Mai mult ca atât, să stăm la o masă cu cel de care vrem să salvăm această țară. Un singur argument de natură politică, juridică sau etică”, s-a întrebat Slusari.Mai mult ca atât, vicepreședintele PPDA spune că Igor Dodon a căzut de acord cu propunerea reprezentanților blocului ACUM ca toate negocierile să se desfășoare pe platforma parlamentară.

La întâlnirea pe care am avut-o cu Dodon, noi am spus, și el atunci a fost de acord cu poziția noastră, că într-o republică parlamentară toate discuțiile de ordin politic trebuie să se desfășoare pe o platformă parlamentară. El a spus atunci că noi avem dreptate”, a menționat el.

Slusari susține că poziția PSRM de a accepta o nouă întrevedere la invitația liderului său neformal este clară, însă nu este clar de ce au acceptat să stea la o masă „cu cel împotriva cărora, în campania electorală, au promis să lupte”.

Am luat act de această întrevedere la Reședința de Stat și am pus punct. Dar așa și nu am înțeles ce i-a încurcat socialiștilor să vină azi la ora 10:00 la întâlnire cu noi pentru a discuta pachetul „anti-oligarhic”. Oare noi am declarat că ei nu au dreptul să vină cu întreaga fracțiune? Am luat act și de această poziție a lor. Zilele următoare vom discuta acțiunile ulterioare”, a precizat politicianul.

Vicepreședintele PPDA și-a reiterat poziția că adoptarea pachetului „anti-oligarhic” este condiția principală pentru a discuta alte subiecte: „Vom continua să promovăm agenda noastră”.

Întrebat și despre show-ul de azi al deputaților Partidului „ȘOR” care afirmă că ar fi dat curs invitației blocului ACUM de a discuta pachetul „anti-oligarhic”, Slusari zice că deputații PPDA și PAS nu au ce discuta cu acest partid.

Cu Partidul «Kroll» nu vom discuta nimic. Acest partid a fost adus în Parlament pentru ca Plahotniuc să nu pară atât de odios pe fundalul acestuia. Acest partid, pentru a rămâne la libertate, este gata să arunce cu pietre în noi dacă Plahotniuc va ordona acest lucru”, a spus parlamentarul.

Am încercat să obținem o reacție și din partea deputaților PAS. Responsabilul pentru comunicare, parlamentarul Radu Marian, a declarat că deputații sunt deschiși în continuare pentru a discuta pachetul de legi „privind dezoligarhizarea țării”.

Noi suntem deschiși să discutăm pachetul „anti-oligarhic” cu toți deputații care sunt împotriva celor care au capturat țara”, a spus el.

Întrebat și despre reacția liderului PSRM, Zinaida Greceanîi, care a anunțat că se aștepta la o invitație oficială din partea blocului ACUM către fracțiunea socialiștilor, deputatul a spus că blocul ACUM a „făcut un apel public către toți deputații care și-au exprimat intențiile anti-oligarhice” și socialiștii „cu siguranță au văzut invitația și acest apel”.

Întrebat și despre faza cu deputații din Partidul „ȘOR”, Marian a spus că „acești oameni nu trebuie să fie în Parlament, ci să stea la pușcărie”.

Astăzi a avut loc prima rundă de „consultări comune” între liderii celor mai mari formațiuni politice care au acces în Parlament. La eveniment au fost prezenți doar reprezentanții Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Liderii blocului ACUM (PPDA și PAS) au declarat că nu vor participa la un asemenea eveniment, venind cu o invitație de alternativă către deputații „necontrolați de regimul oligarhic” pentru orele 10.00 la Parlament.