• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Demiterea lui Tudose, cerută în CEx al PSD

15 Ianuarie, 20:29

Social-democraţii s-au reunit luni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, după ce mai mulţi lideri au solicitat o întâlnire pentru rezolvarea disputelor din partid, care au culminat cu ruptura dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne Carmen Dan, protejata lui Liviu Dragnea.

tudose

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, la sosirea la sediul PSD, că dacă partidul îi va cere să demisioneze va face acest lucru. Liderul PSD Liviu Dragnea s-a limitat la a spune, la sosirea la sediul PSD, că în şedinţa CEx el va vota, ca de obicei, cu partidul. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus că nu vede altă soluţie în afara celei în care Mihai Tudose să rămână în funcţia de premier.

Mihai Tudose şi Marcel Ciolacu demisionează dacă PSD le retrage sprijinul politic. În timpul ședinței Ecaterina Andronescu a spus că în lipsa unei soluții care să rezolve criza politică ar face bine să plece amândoi, atât Liviu Dragnea, cât și Mihai Tudose.

Gabriela Firea a făcut un apel la pace și chiar a propus ca Liviu Dragnea și Mihai Tudose să semneze un fel de ”pact de coabitare”. Firea nu s-a înregimentat în nici una dintre tabere și a solicitat să se ajungă o soluție rezonabilă.

În tot acest timp, Liviu Dragnea și Mihai Tudose rămân pe poziții. Apropiații lui Liviu Dragnea solicită insistent demisia lui Tudose, în timp ce premierul stă pe picioare și susține că va demisiona doar dacă va avea un vot masiv împotriva sa.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: