Experţi NATO, responsabili de implementarea acestui program, efectuează, în perioada 12-15 februarie curent, o vizită de lucru în R. Moldova cu scopul de a evalua posibilităţile de extindere a programului respectiv în republica noastră.

La Chişinău, managerul PDP, Marcin Koziel, şi Dominika Rihova au avut o întrevedere cu secretarul general de stat, Radu Burduja, în cadrul căreia au analizat necesitățile identificate de către Ministerul Apărării pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare și modalităţile de sprijin asigurate prin intermediul PDP.

De asemenea, oficialii au discutat despre importanța programului, formatul PDP şi posibilitatea de implementare a acestuia în Republica Moldova.

Cei doi experţi se vor întâlni şi cu reprezentanţii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Cancelariei de Stat, Ministerului Afacerilor Externeși Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului de Informare și Securitate, pentru a le prezenta impactul şi beneficiile pentru ţări precum Georgia şi Ucraina.

Sursa: deschide.md