• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8735 LEI
  1 USD = 4.0875 LEI
  1 GBP = 5.4471 LEI
  1 CHF = 4.5081 LEI
  1 HUF = 1.3462 LEI
  1 BGN = 2.4918 LEI
  1 JPY = 3.9287 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

De teama „Rezoluţiei la ONU”, Tiraspolul sare cu gura: N-avem trupe ruse, avem doar pacificatori!

18 Iunie, 10:23

Separatiștii de la Tiraspol consideră drept „distructiv” proiectul de rezoluție care va fi dezbătut la cea de-a 73-a Adunare Generală a ONU, privind retragerea trupelor ruse de ocupație din regiunea transnistreană.

transnistria

Declarația aparține pretinsului ministru de Externe al Transnistriei, care a ținut să sublinieze, într-un interviu, că „în afară de forțele de pacificare, nu există alt contingent militar al Rusiei în Transnistria”.

Această acțiune poartă un caracter distructiv, deoarece e îndreptat spre zădărnicirea operațiunii de pacificare din Transnistria”, a spus Ignatiev.

Așa numitul diplomat a accentuat că trupele ruse de ocupație (Grupul Operativ al Trupelor Ruse) este parte a misiunii ruse de pacificare, deoarece asigură rotația militarilor ruși.

Ignatiev mai spune că decizia privind retragerea trupelor ruse„nu poate fi luat fără a ține cont de poziția poporului Transnistriei”.

Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a anunțat că rezoluția privind retragerea trupelor de ocupație ruse din regiunea transnistreană va fi dezbătută de ONU la 22 iunie.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: