• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8423 LEI
  1 USD = 4.2788 LEI
  1 GBP = 5.3932 LEI
  1 CHF = 4.5427 LEI
  1 HUF = 1.3687 LEI
  1 BGN = 2.4758 LEI
  1 JPY = 3.9963 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

De la o coaliție temporară, la una beton // Dodon: Sperăm la o guvernare cât mai lungă

19 Iunie, 14:21

Alanța ACUM cu PSRM s-ar putea "eterniza" pe toată durata actualului mandat, după cum a admis Dodon în ședința de azi a Consiliul republican al socialiștilor. Șeful statului a menționat că fracțiunea PSRM din Legislativ este gata să susțină reformele promovate de Guvernul Sandu

Dodon

Suntem ferm convinși că, cu suportul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova, a început o perioadă nouă în țară. Suntem gata să susținem Guvernul Maiei Sandu, este poziția fermă a Partidului Socialiștilor. Noi vom asigura votul fracțiunii PSRM în Parlament pentru a implementa reformele pe care le va promova Guvernul Sandu. Evident, le vom discuta împreună, pentru că este vorba despre un consens politic. Acest consens există. Vom face tot posibilul ca această majoritate parlamentară, această guvernare să fie pentru o perioadă cât mai lungă. De dorit pe întregul mandat, dacă se va reuși”, a spus el.

Dodon a dat de înțeles că nu există o alternativă pentru alianța cu ACUM și, în cazul în care cele două forțe politice nu vor reuși să ajungă la un numitor, atunci vor urma alegerile anticipate.

Noi nu vom accepta ca în fracțiunea socialiștilor să vină deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți. Suntem 35 de deputați. Anume în acest număr ajungem sau până la sfârșitul mandatului al actualului legislativ, sau până la alegeri parlamentare anticipate”, a menționat el.

De precizat că la data de 8 iunie PSRM și blocul ACUM au semnat o înțelegere temporară „privind dezoligarhizarea și readucerea Republicii Moldova în albia Constituționalității”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: