• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 25º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 30º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.6559 LEI
  1 USD = 3.9517 LEI
  1 GBP = 5.2123 LEI
  1 CHF = 4.1351 LEI
  1 HUF = 1.4386 LEI
  1 BGN = 2.3806 LEI
  1 JPY = 3.5050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Daniel Ioniţă a îndemnat cetățenii români să respecte legislația R.Moldova

03 Septembrie, 09:28

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a îndemnat cetățenii români veniți la manifestațiile unioniste, să respecte legislația R.Moldova.

daniel ionita

Răspunsul diplomatului român a venit, în comentarii, la o postare a sa despre Festivalul Cerbul de Aur după ce internauții l-au întrebat dacă urmărește și ceea ce se întâmplă cu unioniștii.

„Cu mare atenție. Cetățenii români aflați în situații de urgență pot solicita protecție consulară. MAE și Ambasada vor continua să urmărească îndeaproape ca drepturile cetățenilor români să fie respectate în conformitate cu legislația din Republica Moldova și obligațiile sale internaționale. Totodată, facem un apel către cetățenii români aflați în Republica Moldova să respecte legislația în vigoare”, a scris Daniel Ionița.

Vom aminti că poliția a agresat ieri unioniștii care au mers să recupereze cele trei autocare blocate de către forțele de ordine. La un moment dat manifestanții s-au așezat pe șosea blocând circulația, motiv pentru care poliția i-a ridicat forțat. Printre cei agresați au fost deputatul român, prim-vicepreședintele PUN, Constantin Codreanu, liderul ODIP, Vlad Bilețchi și președintele BUN, Ion Leașceno.

La rândul său, poliția spune că unioniștii nu aveau autorizație să manifeste în locația unde se aflau atunci când au fost evacuați cu forțat. Cât despre autocarele blocate, IGP pretinde că ar fi primit apeluri la care li s-a comunicat că în cele trei mijloace de transport sunt subtanțe explozive.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: