• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 3º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 10º C
  Craiova 3º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Daniel Ioniţă a îndemnat cetățenii români să respecte legislația R.Moldova

03 Septembrie, 09:28

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a îndemnat cetățenii români veniți la manifestațiile unioniste, să respecte legislația R.Moldova.

daniel ionita

Răspunsul diplomatului român a venit, în comentarii, la o postare a sa despre Festivalul Cerbul de Aur după ce internauții l-au întrebat dacă urmărește și ceea ce se întâmplă cu unioniștii.

„Cu mare atenție. Cetățenii români aflați în situații de urgență pot solicita protecție consulară. MAE și Ambasada vor continua să urmărească îndeaproape ca drepturile cetățenilor români să fie respectate în conformitate cu legislația din Republica Moldova și obligațiile sale internaționale. Totodată, facem un apel către cetățenii români aflați în Republica Moldova să respecte legislația în vigoare”, a scris Daniel Ionița.

Vom aminti că poliția a agresat ieri unioniștii care au mers să recupereze cele trei autocare blocate de către forțele de ordine. La un moment dat manifestanții s-au așezat pe șosea blocând circulația, motiv pentru care poliția i-a ridicat forțat. Printre cei agresați au fost deputatul român, prim-vicepreședintele PUN, Constantin Codreanu, liderul ODIP, Vlad Bilețchi și președintele BUN, Ion Leașceno.

La rândul său, poliția spune că unioniștii nu aveau autorizație să manifeste în locația unde se aflau atunci când au fost evacuați cu forțat. Cât despre autocarele blocate, IGP pretinde că ar fi primit apeluri la care li s-a comunicat că în cele trei mijloace de transport sunt subtanțe explozive.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: