• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 13º C
  Craiova 15º C
  Galati 13º C
  Iasi 12º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.7480 LEI
  1 USD = 4.1981 LEI
  1 GBP = 5.4269 LEI
  1 CHF = 4.1805 LEI
  1 HUF = 1.4915 LEI
  1 BGN = 2.4277 LEI
  1 JPY = 3.7887 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Daniel Ioniță: România urmărește să promoveze investițiile sale în R. Moldova

12 Iulie, 16:30

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat joi, 12 iulie 2018, la evenimentul “Republica Moldova-România. Investiții, comerț, finanțare. Idei pentru creștere”, organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Banca Transilvania și Victoriabank.

daniel ionita

În intervenția sa, ambasadorul României a vorbit despre relațiile speciale dintre România și Republica Moldova, relații care se bazează pe comunitatea de limbă, istorie și tradiții.

A apreciat că România este poate cel mai vocal avocat al susținerii parcursului european al Republicii Moldova, ca modalitate sigură de implementare a standardelor democratice și de promovare a principiilor și valorilor noastre comune, cele europene.

A menționat că România, ca obiective strategice, urmărește cu consecvență și seriozitate să susțină și să promoveze interesele oamenilor de afaceri români, a capitalului românesc în Republica Moldova, precum și să contribuie la îmbunătățirea climatului investițional originar din România în Republica Moldova.

Interesul manifestat de companiile românești pentru piața Republicii Moldova este reflectat de asemenea și prin crearea Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova.

Ambasadorul României i-a invitat pe toți cei interesați să se înscrie în această asociație profesională, putând astfel beneficia de o serioasă expertiză de operare pe piața din Republica Moldova, câștigată prin trudă de membrii asociației, dintre care unii activează aici de peste 20 de ani.

Avem cu toții nevoie de modele de bune practici, în care să fie respectate pe deplin principiile responsabilității sociale corporative și care să contribuie în mod decisiv la susținerea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, inclusiv la implementarea componentei sale de liber schimb - DCFTA. De asemenea, cred că orice investitor străin serios are nevoie, înainte de a investi pe un nou spațiu, de două plase de siguranță. Una de natură legislativă – care presupune nu numai un set stabil de legi clare și predictibile, dar și o justiție independentă, care să funcționeze transparent, corect și imparțial, iar altă plasă de siguranță de natură financiară – adică un sistem bancar sănătos și concurențial, care să-ți securizeze investiția” a menționat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Amintim că Ziarul Financiar a organizat împreună cu Banca Transilvania şi Victoriabank pe 12 iulie la Chişinău conferinţa „Republica Moldova - România. Investiţii, comerţ, finanţare“, iar cu această ocazie a început o serie de articole despre economia din R. Moldova.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: