• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 12º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2268 LEI
  1 GBP = 5.4956 LEI
  1 CHF = 4.1488 LEI
  1 HUF = 1.4831 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.7787 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Daniel Ioniță: România își dorește ca viitorul Guvern al R. Moldova să mențină cursul pro-european

29 Martie, 09:21

România își dorește ca viitorul Guvern de la Chișinău să-și mențină o orientare clară pro-europeană. România își dorește ca politicienii din Republica Moldova să dea dovadă de responsabilitate, iar viitorul Guvern să rămână pe deplin angajat în ceea ce privește implementarea la termen a obligațiilor care decurg din Acordul de Asociere.

Daniel Ionita

Declarația aparține ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

„Viitorul Guvernă să înțeleagă că orientarea către Vest este cea care va produce rezultate palpabile și rezultate imediate în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova și să înțeleagă că, de fapt, actul de guvernare este un act de responsabilitate politică”, a declarat Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Daniel Ioniță spune că Republica Moldova are nevoie de un Guvern care să beneficieze de o majoritate în Parlament și ca acesta să fie constituit într-un mod legitim astfel încât să aibă susținerea politică necesară atât pe interior, dar are nevoie și de o imagine bună și în afară. „Trebuie să ții cont la un moment dat și de semnalele care îți vin și din exterior pentru că nimeni nu-și poate permite să opereze într-un vacuum, într-un glob de cristal, total izolat de realitățile din jur”, a menționat oficialul.

Diplomatul spune că Bucureștiul și-a exprimat fără echivoc dorința ca politicienii de la Chișinău să opteze pentru menținerea și consolidarea în continuare a parcursului european.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: