• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 28º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.6292 LEI
  1 USD = 3.9502 LEI
  1 GBP = 5.2748 LEI
  1 CHF = 3.9869 LEI
  1 HUF = 1.4510 LEI
  1 BGN = 2.3669 LEI
  1 JPY = 3.6046 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Daniel Ioniță: România a fost alături de R.Moldova pentru că legăturile noastre sunt mai puternice

24 Aprilie, 10:01

omânia a fost alături de Republica Moldova pentru că legăturile noastre sunt mai puternice, dar şi pentru faptul că avem un interes strategic, interes în a ajuta cetăţenii Republicii Moldova să ducă o viaţă mai bună, este declaraţia ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, expusă în cadrul emisiunii Vector european de la postul public de televiziune.

Ionita

Ambasadorul a mai declarat că în anul trecut, Republica Moldova a înregistrat o creştere economică de circa 5 la sută, iar previziunile economice pentru anul acesta sunt de asemea îmbucurătoare.

"Am fost şi eu martorul progreselor înregistrate în special în ultima perioadă în Republica Moldova. Mi-aduc aminte că în anul 2016, persista o mare doză de neîncredere, în special în ceea ce priveşte stabilitatea politică din Republica Moldova, stabilitate care era sub semnul multor întrebări din cauza a ceea ce s-a întâmplat în 2015, când guvernele se schimbau practic cu o viteză ameţitoare", a constatat Daniel Ioniţă.

Excelența Sa a spus că domeniul cel mai sensibil este cel al justiției unde, deși s-au făcut unele reforme, mai este mult de lucrat.

Despre libertatea mass-media, Daniel Ioniță a spus că inclusiv instituțiile de presă trebuie să poarte răspundere pentru calitatea produselor pe care le oferă cetățenilor.

Un alt domeniu în care diplomatul a remarcat progrese este cel financiar-bancar. Or venirea Băncii Transilvania în R.Moldova este cea mai bună dovadă în acest sens.

Datorită performanţelor şi seriozităţii de care au dat dovadă de această dată guvernanţii Republicii Moldova, "suntem din nou pe o pantă ascendentă a acestei susţineri pentru Uniunea Europeană", a concluzionat ambasadorul României la Chişinău.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Daniel Ionita, Republica Moldova, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: