• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 2º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 5º C
  Craiova 6º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 2º C
  Timisoara 5º C
 • 1 EUR = 4.6495 LEI
  1 USD = 4.0769 LEI
  1 GBP = 5.1788 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.3773 LEI
  1 JPY = 3.6184 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Daniel Ioniță: R. Moldova nu ar putea depune cerere de aderare la UE în timpul președinției României

29 Noiembrie, 14:03

Republica Moldova nu ar putea depune o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe perioada în care România va deține președinția Consiliului UE. Declarația aparține ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, transmite Deschide.MD.

Daniel Ionita

„Eu nu văd să existe, în primul rând, o dorință din partea autorităților de la Chișinău pentru chestiunea aceasta. Or, această dorință nu poate fi scoasă din pălărie într-un mod inadecvat sau inopinat. Nu trăim într-o lume a surprizelor, trăim într-o lume în care astfel de decizii trebuie să fie pregătite atent. Or, eu nu am văzut până acum o pregătire pe chestiunea aceasta și nu cred că este posibilă o astfel de pregătire în timpul scurt pe care îl avem până la 1 ianuarie 2019”, a declarat Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV.

În opinia diplomatului, Republica Moldova intră în proces electoral și trebuie să se realizeze faptul că o bună parte a energiilor politice vor fi alocate acelui exercițiu electoral.

Totodată, ambasadorul a dat asigurări că România va urmări atent ca interesele Republicii Moldovei să fie reflectate corespunzător pe durata în care țara vecină va asigura președinția Consiliului UE, păstrându-și calitatea de „broker onest”.

România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: