• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 26º C
  Craiova 25º C
  Galati 29º C
  Iasi 25º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8358 LEI
  1 USD = 4.1020 LEI
  1 GBP = 5.3603 LEI
  1 CHF = 4.4986 LEI
  1 HUF = 1.3966 LEI
  1 BGN = 2.4725 LEI
  1 JPY = 3.8431 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dan Şova începe consultările pentru noua lege a Parteneriatului Public-Privat

15 Iulie, 09:00

sova 23

Pe actuala lege, în vigoare din 2010, nu s-a încheiat niciun contract de tip PPP, iar Guvernul a anunțat că o va abroga.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, începe săptămâna aceasta consultarea autorităţilor publice locale pe tema proiectului de lege privind parteneriatul public-privat.

Luni va fi prezent la un seminar organizat la Palatul Facultăţii de Drept din Bucureşti, unde vor fi prezentate principiile noului proiect de lege.  

În luna martie, departamentul condus de Șova a publicat proiectul noii legi a PPP, care prevede posibilitatea atribuirii contractelor prin procedura dialogului competitiv între stat și investitorii privați, și nu prin licitații. Proiectul a fost solicitat insistent de investitori şi de constructori. Actuala lege, în vigoare din 2010, nu a avut ca efect niciun proiect de tip PPP, iar Guvernul a anunțat că o va abroga, în urma criticilor mediului de afaceri și a Comisiei Europene.

Noua Lege privind parteneriatul public-privat (PPP) este în curs de consultare la ministere, care urmează să îşi transmită propunerile şi, ulterior, avizele. Proiectul de lege a fost trimis şi Comisiei Europene, care, la rândul său, va face observaţii.

Ministrul delegat Dan Şova participă luni la un seminar pe această temă, la Palatul Facultăţii de Drept din Bucureşti, unde vor fi prezentate principiile noului proiect de lege.  

 

Citeste mai mult despre: Dan Sova, parteneriat public privat
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: