• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dan Nica, a doua propunere a României pentru funcţia de comisar european, respins de Ursula von der Leyen

08 Octombrie, 21:11

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, l-a respins pe Dan Nica, a doua propunere a României pentru postul de comisar european, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Nina Andreeva, pentru Digi24.ro.

dan nica

"Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie - n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar - n.r.), iar procesul (de selecţie - n.r.) continuă", a declarat, pentru Digi24, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene.

Informaţia a fost confirmată indirectşide europarlamentarul român Siegfried Mureşan.

"După cum v-am spus de câteva zile: președinta aleasă a Comisiei Europene nu va accepta niciun candidat pentru poziția de comisar din partea unui guvern aflat în plină procedură de demitere", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Prima propunere a României pentru postul de comisar european, Rovana Plumb, a fost şi ea respinsă. Rovana Plumb nu a trecut de audieriledin Comisia Juridicăa Parlamentului European, care a exprimat rezerve faţă de declaraţia ei de avere. În opinia Comisiei JURI, împrumuturile luate de Rovana Plumb o pun într-un conflict de interese cu postul de comisar.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: