• Bucuresti 32º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 29º C
  Galati 34º C
  Iasi 33º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dan Dungaciu: Turcia este un partener imposibil pentru România

06 Iunie, 00:37

dan-dungaciu

 

Sociologul consideră imposibil triunghiul strategic România-Polonia-Turcia.

 Directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române( ISPRI), Dan Dungaciu, a vorbit  miercuri seara, la Realitatea TV, despre revoltele din Turcia, ţară pe care o consideră "un partener imposibil de imaginat"  pentru România. 

"Turcia va fi un partener imposibil de imaginat pentru state precum România. Că vom avea relaţii cu Turcia, să dea Dumnezeu să avem cât mai multe şi avem, dar să fim parteneri cu un stat care, încă o dată, îşi gândeşte viitorul în termen de Imperiu sau viitor Imperiu , asta va fi imposibil şi va fi o naivitate chiar să gândim o strategie de tip, care se gândeşte şi se discută, de tip România-Polonia-Turcia, ca un triunghi de stabilitate şi un triunghi strategic în această zonă. (…) Turcia nu va discuta niciodată de la egal la egal, nu cu România, nici măcar cu Polonia ", a declarat Dan Dungaciu. 

La rândul său, fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu a declarat că protestele din Turcia îl vor afecta pe premierul Recep Erdogan, în perspectiva de preşedinte din 2014.

"Ce se întâmplă acum probabil îl va afecta pe Erdogan, cel care doreşte in 2014 să devină preşedinte. Premierul este încă foarte popular in Turcia, fapt care l-a condus spre un anumit tip de comportament. Uneori a fost foarte ofensiv la adresa celor care îi sunt împotrivă, fie ei lideri politici sau cetăţeni", a declarat  Adrian Cioroianu.

De asemenea,  Adrian Cioroianu a subliniat că "pentru  noi Turcia e importantă pentru că e o ţară vecină nu numai din punct de vedere turistic, dar este o mare putere în zona noastră"

Cioroianu a subliniat că interesul României este ca Turcia să rămână un stat democratic şi pe cât posibil laic.

 

 

 

Citeste mai mult despre: Dan Dungaciu, proteste, Romania, Turcia
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: