• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dacian Cioloș: România nu trebuie să fie avocatul unor indivizi din RM, ci al unor valori

25 Iulie, 16:39

Fost prim-ministru al României și actual președinte și fondator al Partidului „Mișcarea România Împreună”, Dacian Cioloș a vorbit într-un interviu acordat Europei Libere despre felul în care consideră el că România ar trebui să sprijine R. Moldova.

Ciolos

Referindu-se la ceea ce ar putea reprezenta Bucurețtiul pentru Chișinău, Dacian Cioloș a precizat în interviu că „e important ca România să fie un avocat nu pentru niște indivizi din Republica Moldova, ci pentru niște valori și principii pe care și noi credem că le împărtășesc cetățenii Republicii Moldova.”

De asemenea, fostul prim-ministru al României a făcut câteva trimiteri la 2016, an când deținea funcția, și în care Bucureștiul făcuse câteva promisiuni de a sprijini financiar Chișinăul și negociase condițiile.

În 2016, când România promisese un ajutor financiar Republicii Moldova, am negociat cu Guvernul Republicii Moldova niște condiții – condiții de reformă care să fie atașate de acel sprijin financiar. Și m-am bucurat că la vremea aceea politicieni din Republica Moldova au înțeles că aceste condiții nu sunt o dovadă de aroganță din partea României, ci sunt o modalitate de sprijin.”, a spus Dacian Cioloș.

Fostul premier de peste Prut a exemplificat astfel felul în care România poate ajuta R. Moldova.

Guvernul Românie, a ajutat Republica Moldova să îndeplinească acele condiții care au permis deschiderea unor credite de finanțare și din partea Fondului Monetar și a Comisiei Europene. Și consider că acesta a fost un mod inteligent din partea Guvernului României de a ajuta Republica Moldova nu doar cu sprijin financiar, dar și cu asistență tehnică pentru a îndeplini anumite condiții de reformă în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Acesta este felul în care cred eu că România poate să ajute Republica Moldova. Nu doar declarativ, ci prin măsuri concrete prin care să crească și să se consolideze nivelul democrației din Republica Moldova și, până la urmă, bunăstarea pentru cetățenii moldoveni și să ajutăm la întărirea respectării unor principii la care societatea Republicii Moldova vrea să se alinieze.”, a afirmat Cioloș.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Avocat, indivizi, Republica Moldova, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: