• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0209 LEI
  1 GBP = 5.5894 LEI
  1 CHF = 4.4406 LEI
  1 HUF = 1.3497 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.7804 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

D.N.A: Angajaţi ai Primăriei Sectorului 1 şi complicii lor, cercetaţi pentru trafic de influenţă

03 Iulie, 10:09

DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

 Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

 Tămăşanu  Eugen, persoană fără calitate specială,  în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă,

 Folea Virgil-Valentin, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

 Bogdan Vasile-Silviu, Pandelea Ovidiu-Florian, ambii inspectori la Poliția comunitară din cadrul Primăriei Sector 1, la data faptelor şi Trocan Nicoleta Tamara, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti,       în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului Tămășanu Eugen, a apelat la funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în vederea aprobării PUZ - ului de către funcționarii Primăriei Municipiului București.

În acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administrația Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenței asupra funcționarilor din cadrul Primăriei Municipiului București, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro. Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro. În demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tămăşanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu-Florian și Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat mai sus. Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian și Bogdan Vasile-Silviu – câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian.

Facem precizarea că inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie (detalii în comunicatul nr. 233/VIII/3 din 29 septembrie 2009) şi, în acest dosar, la data de 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București.

Citeste mai mult despre: DNA, influenta, primaria sector 1
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: