• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.1145 LEI
  1 GBP = 5.3849 LEI
  1 CHF = 4.5485 LEI
  1 HUF = 1.3394 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Curtea Supremă din China interzice tortura în timpul interogatoriilor

22 Noiembrie, 11:08

Curtea Supremă din China a interzis folosirea torturii ca metodă pentru obţinerea de informaţii. Aceasta este cea mai recentă măsură luată pentru reformarea sistemului de justiție penală, relatează CNN.

scaun tortura

Un document publicat, joi, de Curtea Supremă chineză stabilește că probele și declarațiile obținute prin tortură și alte metode ilegale, precum supunerea inculpatului la foamete, oboseală sau temperaturi extreme, trebuie excluse de magistrați.

Potrivit presei chineze, totura este o practică folosită destul de des de autoritățile chineze pentru a închide mai repede unele cazuri prin forțarea declarațiilor sau mărturiilor.

China a anunțat, la începutul lunii, o serie de reforme în sistemul juridic. Oficialii vor să mai elimine trimiterea la închisoare a inculpaților fără proces și reducerea sentințelor la moarte.

O organizație pentru drepturile omului spune că deși noile reforme indică un progres în sistemul chinez, acestea nu sunt suficiente. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul organizației, noile măsuri se adresează magistraților, în timp ce torturile au loc în cadrul poliției.

 

Citeste mai mult despre: China, curtea suprema din china, reforme, tortura
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: