• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9212 LEI
  1 USD = 4.1382 LEI
  1 GBP = 5.6712 LEI
  1 CHF = 4.4671 LEI
  1 HUF = 1.3732 LEI
  1 BGN = 2.5161 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cum se văd la Tiraspol rezultatele alegerilor din R. Moldova: Duplicitatea a dus la eșecul PSRM

04 Martie, 12:48

Așa-zisul deputat al Sovietului suprem de la Tiraspol, Andrei Safonov, susține că Partidul Socialiștilor este marele pierdant în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, și asta pentru că PSRM a încercat „să stea pe două scaune”, colaborând atât cu Rusia, cât și cu Occidentul.

transnistria

O postare în acest sens a fost făcută pe pagina de Facebook a așa-zisului deputat.

Unii experți numeau PSRM drept o forță prorusă. Unica dintre cele ce au acces în Parlament. Dacă este așa, atunci 35 mandate din 101 este o înfrângere... Este oare vina socialiștilor, în mod special a membrilor de rând? În mod general, nu. Sondajele arătau anume acest rezultat (+/- 1-2%). Vina o poartă cei care se convingeau pe ei înșiși și Rusia de faptul că PSRM va obține puterea. Dar și acei demnitari din Belokamennaya (denumirea dată Moscovei – nota red.) care au pariat doar pe PSRM și convingea conducerea Rusiei de acest lucru”, a menționat Safonov.

Potrivit așa-zisului parlamentar  transnistrean, poziția ambiguă a lui Igor Dodon privind vectorul extern a dus la faptul că mulți alegători din regiunea transnistreană nu au ieșit la vot.

Oamenii își justifică poziția prin faptul că conducerea PSRM a luat aceeași poziție duplicitară în raport cu  Rusia, ca și Partidul Comuniștilor pe timpul lui Voronin”, scrie el.

Safonov se arată uimit și de decizia lui Igor Dodon de a pleca în weekend cu familia în Rusia.

Consultațiile politice, negocierile deschise și din culoare, intrigi și contra-intrigi... Oare nu trebuie liderul de-facto al partidului ce a acumulat cel mai mare număr de voturi să fie prezent pe loc și să lucreze 25 de ore pe zi? Nu cred că în aceste zile, domnii Plahotniuc, Sandu,  Năstase și Șor au plecat la odihnă”, menționează acesta.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, PSRM a acumulat 35 de mandate, PDM - 30 de mandate, blocul electoral ACUM - 26 de mandate, iar Partidul „Șor” a obținut 7 mandate. Totodată, în noul Legislativ au acces 3 deputați  independenți.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: