• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 31º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7249 LEI
  1 USD = 4.2241 LEI
  1 GBP = 5.2925 LEI
  1 CHF = 4.2222 LEI
  1 HUF = 1.4662 LEI
  1 BGN = 2.4158 LEI
  1 JPY = 3.8996 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cum să te porți cu oamenii toxici

02 Iulie, 19:23

Mark Goulston, un psihiatru din New York, consultant și autor al best-seller-ului „Învață să asculți. Secretele unei relații bune cu orice tip de persoană”, spune că e posibil să te înțelegi cu oamenii  veșnic nemulțumiți, excesiv de critici, nervoși sau văicăritori. E posibil, subliniază acesta, cu o condiția să respecți următoarele trei sfaturi:

toxic people

1.Nu te aștepta ca ei să nu fie dificili în fiecare clipă. Cu alte cuvinte, nu-ți face iluzii că-ți vor ușura munca. Odată ce ai identificat genul de persoană de mai sus, excesiv de critică, nemulțumită, văicăritoare, agresivă, adaptează-ți așteptările, setează-le la un nivel minim și, mai ales, ia o distanță apreciabilă (emoțională) față de omul respectiv.

2.Spune-ți doar: „E problema lui, nu a mea.” Atunci când oamenii toxici nu primesc ceea ce vor (și în general nu primesc ceea ce vor, când vor), se pricep de minune să-i ducă la exasperare pe ceilalți, împiedicându-i să judece clar. Oamenii dificili obișnuiesc să-i provoace pe ceilalți pentru că vor să ascundă ceva: ori lipsuri în pregătirea lor profesională, ori lipsa unor calități umane, ori ceva ce trebuia să facă și n-au făcut, spune Goulston, adăugând că fac asta pentru a se apăra, uneori inconștient, pentru a ne distrage atenția de la aceste defecte.

3.Spune-i: „Poți să revii la mine după ce reformulezi/ îți trece furia/ sari peste nemulțumiri/termini cu văicăreala?” Fă o pauză, apoi întreabă-l din nou: „Ce zici? Mai încercăm o dată?” Sau mai funcționează tehnica FAU (frustrated, angry, upset). Cănd dă să-și verse necazul, spune-i: „Pari frustrat/nervos/supărat/. Ce se întâmplă?”

Acestea sunt cele trei sfaturi selectate de psihiatrul Mark Goulston, însă, din păcate, tot el vine și cu o completare: „Scoate-i din viața ta și din afacerile tale pe oamenii toxici. Cu cât îi vei recunoaște mai repede și îi vei îndepărta, cu atât va fi mai bine.”

Sursa: http://m.entrepreneur.com

Sursa foto www.keepcalm-o-matic.co.uk

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: