• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9485 LEI
  1 USD = 4.3946 LEI
  1 GBP = 5.8231 LEI
  1 CHF = 4.7550 LEI
  1 HUF = 1.3527 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.8684 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cum poate fi vindecată prin apifitoterapie scleroza multiplă. Povestea medicului Vanessa Youness

04 Septembrie, 12:17

Scleroza multiplă este probabil cea mai frecventă afecțiune neurologică ce apare la tinerii între 20 și 40 ani. Aceasta boala afectează aproape 2,1 milioane de oameni la nivel mondial şi peste 10.000 de români, conform datelor furnizate de Societatea de Scleroză Multiplă din România.

scleroza

Scleroza multiplă este afecțiunea în care sistemul imunitar atacă mielina (n.r. teaca ce învelește fibra nervoasă) cauzând astfel probleme de „comunicare” între creier și celelalte zone ale corpului, potrivit freshnews.ro.

”La numai 22 de ani, când eram la început de drum a rezidențiatului în chirurgie reconstructivă posttraumatică, am avut un incident inexplicabil. Într-o seară mi-am pierdut cunoștința și am căzut în casă, trezindu-mă dimineața, cu dureri posttraumatice, în urma impactului căzăturii, la nivelul mandibulei, umărului și genunchiului. După realizarea celor întâmplate am decis urgent să fac o examinare RMN, iar rezultatele acelei examinări au fost interpretate de un doctor neurolog, care, după o foarte scurtă anamneză și un control clinic, având rezultatele RMN-ului în față, a decis că diagnosticul meu este scleroză multiplă. Și îmi recomanda obligatoriu începerea de urgență a tratamentului cu interferon, dacă nu în cel multă 6 luni voi fi în cărucior cu rotile”, spune Dr. Vanessa Youness, pacientă.

Tânăra a fost diagnosticată în România, în urmă cu 11 ani, cu scleroză multiplă, diagnostic confirmat de încă doi profesori neurologi renumiți din Italia și Marea Britanie, ambii indicându-i același diagnostic și tratament. Medic fiind, Vanessa a acceptat diagnosticul, însă nu și tratamentul care avea la peste 45% dintre cazuri reacții adeverse, precum depresie, chiar suicid. De atunci a început căutarea unui tratament alternativ.

”O prietenă care știa poziția mea de refuz vehement față de tratamentul cu interferon mi-a recomandat să mă vadă pentru un consult Dr. Ștefan Stângaciu, președintele Societății Române de Apiterapie. L-am contactat fără ezitare, i-am trimis rezultatul RMN și am stabilit o programare. Până la acea întâlnire, m-a asigurat că totul are să fie bine și că îmi promite că nu voi ajunge în cărucior cu rotile niciodată, aceasta fiind grija mea cea mai mare și întrebarea compulsivă pe care mi-o adresam și care nu îmi dădea pace”,  își continuă Vanessa povestea.

După consultație, Youness se simte mult mai liniștită și încrezătoare, fiind asigurată că totul are să fie foarte bine. “Tratamentul prescris de Dr. Stângaciu este unul complex și personalizat, așadar pentru stratul mental mi-au fost recomandate și de mare folos următoarele tehnici de relaxare: înotul, yoga, Tai-Chi, pilates, respirația Wim Hof, artele marțiale, meditația.

Pentru stratul emoțional și eteric, care joacă un rol atât de important, mi-au fost sugerate câteva infuzii și tincturi din frunze și flori, cum ar fi sunătoare, valeriană, rozamarin, lavandă, care calmează sistemul nervos.

Pentru stratul fizic mi-a fost recomandată o cură pe termen nelimitat a unei rețete din ingrediente apicole, dar și înțepăturile cu venin de albine, care și acestea joacă un rol decisiv când sunt administrate tot cu regularitate”, mai spune pacienta, Dr. Vanessa Youness.

Un nou stil de viață

În tot acest timp Vanessa a adoptat un nou stil de viață. A înțeles importanța orelor de somn, aceasta a constat în disciplinarea minții și a corpului de a dormi în fiecare seară înainte de ora 24.00, preferabil și recomandat chiar ora 22.00. În general, pentru a reuși să dormim „terapeutic”, trebuie să cuprindem orele 22.00-24.00 în programul de somn și să avem o disciplină riguroasă a somnului.

”În toți anii care au urmat, am respectat protocolul de tratament apifitoterapeutic prescris de către Dr. Stângaciu.  Îmi făceam un control RMN în fiecare început de an, să pot avea o evidență comparativă anuală asupra evoluției bolii. Spre bucuria noastră, rezultatele analizelor susțineau că boala nu avansează, ba chiar regresa, având în vedere că leziunile avute (4 leziuni care mi-au fost descoperite la diagnosticare) începuseră să se cristalizeze, ajungând tot mai inactive de la an la an și nu provocau niciun simptom.

Dr. Vanessa Youness a reușit ca diagnosticul să fie ținut sub control și „dezactivat” complet, iar asta cu ajutorul tratamentului 100% naturist, dar și schimbărilor survenite în stilul de viață.

La 11 ani de la diagnosticul cu scleroză multiplă, terapiile complementare au făcut ca boală să nu progresese, iar Vanessa să adopte un stil de viață sănătos și eficient. “Și boala să se vindece, iar asta împotriva tuturor manualelor de medicină alopată care susțin că nu se poate vindeca’’.

Dr. Vanessa Youness a fondat în apropierea Bucureștiul o clinică de medicină naturistă din motivația de a trata în alt mod această boală cu un prognostic sumbru și a scris alături de medicul curant Dr. Stângaciu cartea ”Tratamentul pas cu pas al sclerozei multiple prin apifitoterapie”. Recent, a înființat și o fundație care se bazează pe cercetarea medicală în terapii alternative.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: