• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9212 LEI
  1 USD = 4.1382 LEI
  1 GBP = 5.6712 LEI
  1 CHF = 4.4671 LEI
  1 HUF = 1.3732 LEI
  1 BGN = 2.5161 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cum (nu) funcționează amnistia lui Dodon. Încă doi cetățeni ai R. Moldova, expulzați din Rusia

19 Februarie, 12:29

Federația Rusă a expulzat 32 de străini, printre care și doi cetățeni ai Republicii Moldova pentru încălcarea termenului de ședere. Acest caz are loc în pofida faptului că pentru cetățenii moldoveni ar fi în vigoare „amnistia migrațională”, anunțată cu mult fast de președintele Igor Dodon și confirmată de Ministerul Afacerilor Interne al FR.

amnistie

Conform așa-zisei amnistii, moldovenii care au încălcat termenul de ședere pot părăsi teritoriul Rusiei până la data de 24 februarie și pot reveni înapoi după data de 1 martie, fără ca să le fie aplicată vreo sancțiune.

Potrivit portalului „Kurskie Izvestia”, pe lângă cei doi cetățeni ai R. Moldova, din regiunea Kursk au fost expulzați 8 cetățeni ai Republicii Tadjikistan, 14 cetățeni ai Republicii Uzbekistan, 5 cetățeni din Șri-Lanka, un cetățean din Ucraina, unul din Republica Kîrghîzstan și unul din Nigeria.

Toți acești cetățeni străini evitau să părăsească Federația Rusă după epuizarea duratei de ședere. Ca urmare, instanța a dispus expulzarea lor”, se menționează în material.

Toți migranții s-au aflat într-o instituție specială pentru întreținerea cetățenilor străini și a apatrizilor, iar ulterior, executorii judecătorești i-au transmis vameșilor.

Amintim că la începutul lunii decembrie anului trecut, Ministerul rus de Interne a anunțat despre amnistierea migrațională pentru cetățenii moldoveni, rezultat al unei înțelegeri în acest sens între Igor Dodon și Vladimir Putin. În acest sens, cetățenii Republicii Moldova aflați în Federația Rusă, care au încălcat termenul de ședere pot reveni acasă în perioada 1 ianuarie – 24 februarie fără ca să fie trași la răspundere.

De precizat că nu este primul caz când cetățenii moldoveni suferă de așa-numita „amnistie migrațională” pe care o anunță Igor Dodon. Anterior, în cadrul unui interviu pentru Deschide.MD, președintele Congresului diasporei moldovenești în FR, Alexandr Kalinin, a anunțat despre un caz când o femeie din Republica Moldova, fiind însărcinată, a încercat să aplice amnistia, însă a fost arestată de organele ruse. Femeia a născut în penitenciar.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: