• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9485 LEI
  1 USD = 4.3946 LEI
  1 GBP = 5.8231 LEI
  1 CHF = 4.7550 LEI
  1 HUF = 1.3527 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.8684 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cum încearcă PSD să-l scape pe Tăriceanu de urmărirea penală

29 Mai, 15:22

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat miercuri că el nu poate, în calitatea pe care o are, să ceară urmărirea penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru "şicane", "acţiuni făcute pe protocoale", "după zece ani". El a adăugat că nu a fost luată "niciun fel de decizie" în Comisia juridică în legătură cu dosarul lui Tăriceanu, deoarece "nu s-a întrunit niciun fel de majoritate pentru o asemenea decizie, nu s-a făcut niciun raport".

psd

"Să o lămuresc cu Comisia (juridică - n.r.), că există speculaţii. Din punctul meu de vedere, acest tip de şicane, acest tip de acţiuni făcute pe protocoale, acest tip de acţiuni făcute după zece ani, pentru că s-a sesizat nu ştiu ce infractor care, pătruns de spiritul pocăinţei, s-a gândit să facă diverse declaraţii, îmi pare că nu au legătură cu Justiţia. Eu nu pot ca senator, în numele Senatului, să cer urmărirea penală a unui om ştiind că asta e partea procedurii penale pe asemenea considerente", a precizat Nicolae.

El a adăugat că nu a fost luată "niciun fel de decizie" în Comisia juridică în legătură cu dosarul lui Tăriceanu.

"Nu a fost niciun fel de decizie, a fost un vot împărţit - trei voturi 'pentru', două abţineri şi un vot 'împotrivă', nu s-a întrunit niciun fel de majoritate pentru o asemenea decizie, nu s-a făcut niciun raport. Senatul nu cere urmărirea penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Eu nu pot să garantez, că votul e secret, eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grupul al cărui lider încă sunt să-şi fi schimbat opinia şi să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrăţişăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme", a afirmat Nicolae.

Senatorul social-democrat a menţionat că a văzut dosarul şi nu a fost convins că trebuie cerută începerea urmăririi penale în această cauză.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: