• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cum comentează Voronin „revenirea” lui Kozak

13 Iulie, 14:06

Vladimir Voronin afirmă că numirea lui Kozak în calitate de reprezentant special al Rusiei în R.Moldova ar însemna că Moscova își dorește îmbunătățirea realațiilor bilaterale cu statul nostru. Opinia a fost exprimată de către fostul Președinte moldovean într-o scurtă discuție cu reporterul Deschide.MD.

voronin

Din capul locului, Vladimir Voronin ne-a spus că nu vrea să discute pe marginea acestui subiect, dar la insistența reporterului a fost deacord să spună câteva cuvinte.

Vladimir Voronin: „Eu cred că numirea noului Ambasador dar și a domnului Kozak în funcția respectivă demonstrează că Federația Rusă este cointeresată în desfășurarea relațiilor bilaterale normale cu Republica Moldova”.

Reporterul Deschide.MD: „Și Dvs chiar credeți că acest lucru se va întâmpla?”

Vladimir Voronin: „Asta-i altă întrebare despre cine și ce crede. Eu nu te întreb pe mata și nici eu nu vreau să răspund la această întrebare”.

Vladimir Putin l-a desemnat în funcția de reprezentant special pentru dezvoltarea problemelor economice dintre Rusia și R.Moldova.

Un decret în acest sens a fost deja semnat și publicat pe site-ul oficial al Kremlinului. Textul decretului spune că Dmitrii Kozak va prelua împuternicirile lui Rogozin în ceea ce privește relațiile economice dintre Chișinău și Moscova.

Dmitrii Kozak a devenit cunoscut în Republica Moldova după elaborarea memorandumului care îi poartă numele „Kozak”, în 2003. Documentul prevedea federalizarea Republicii Moldova cu oferirea unor împuterniciri sporite în determinarea politicii externe a țării pentru Tiraspol și Comrat.

Memorandumul a fost parafat în primă instanță de către președintele de atunci Vladimir Voronin și de liderul separatist de la Tiraspol din acea vreme, Igor Smirnov.

Ulterior, Voronin s-a răzgândit și a nu a mai dorit să semneze documentul, fapt cu care l-a supărat pe Vladimir Putin care se pregătea să zboare la Chișinău.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: