• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CIA: Cum arată viața unui tânăr ofițer la Centrul de Operațiuni

18 Iunie, 23:12

„Nu cunosc un termen potrivit pentru a descrie jongleriile pe care le facem cu proiectele secrete, urgente, 12 ore pe zi, zi de zi”, a declarat Bradley, un ofițer în Centrul de Operațiuni al CIA. Totuși, termenul folosit de el pare să exprime cel mai bine ceea ce fac Bradley și colegii săi într-unul dintre cele mai stresante medii de lucru din lume.

CIA Operations Center

Ofițerii de la Centrul de Operațiuni sunt permanent în stare de alertă, gata să-și avertizeze superiorii, directorul CIA și conducerea Agenției cu privire la crizele internaționale și problemele prioritare de securitate națională care apar. De asemenea, aceștia fac posibilă comunicarea în timp util a liderilor Agenției de Informații și ai Casei Albe. În timp ce majoritatea ofițerilor CIA se specializează în diferite domenii, cei de la Centrul de Operațiuni pot urmări probleme de politică, militare, economice și utilizează o mulțime de cunoștințe de tip analitic și operațional pentru a sprijini misiunea Agenției în țară și în afara ei. Dar ce îl recomandă pe un om pentru o poziție atât de importantă și cu o miză atât de mare? Experiența lui Bradley dinainte să se alăture Agenției i-a asigurat acestuia un start foarte bun. Ca student, Bradley s-a specializat în istoria religiilor și în studii de securitate națională, iar după absolvire, a încercat, o vreme, să lucreze în cinci locuri în același timp: ofițer de poliție și dispecer, managerul unui centru de odihnă, directorul executiv al unui think-tank, editorialist și consultant de marketing. Când a decis sa-si continue studiile, a păstrat doar două slujbe, pe cea de editorialist la un ziar central și poziția de la organizația de cercetare și consultanță. Interesul pentru securitate incepuse să se manifeste, iar Bradley a înțeles că vrea ca abilitățile sale să fie puse în slujba protecției intereselor țării sale.

Ușa către CIA s-a deschis în perioada când se apropia de finalul studiilor de masterat. Lucrarea sa se baza pe interviurile cu câțiva participanți la investigațiile privind tragedia din 9 septembrie. Tânărul s-a apropiat atunci de unii dintre ofițeri, iar după susținerea lucrării a primit o ofertă de lucru. „Nu erau prea multe de ales, dar dintre toate pozițiile oferite, cea de ofițer la Centrul de Operațiuni m-a atras de la început. Am ales bine, este tot ce mi-am imaginat că poate fi și chiar mai mult de atât”. Bradley subliniază calmul și profesionalismul colegilor săi, indiferent de perioadele extrem de stresante. "Toată lumea rămâne extrem de echilibrată și gestionează presiunea într-un mod de care americanii ar fi foarte mândri, spune Bradley. Este o echipă incredibilă”. După trei ani de lucru la Centrul de Operațiuni și în ciuda faptului că de cele mai multe ori își sacrifică weekendurile și vacanțele, Bradley spune că e fericit, dimineața, când ajunge la birou. „Nu mă simt epuizat și voi continua să lucrez pentru țara mea atât timp cât voi putea să fac asta”, mai spune el.

Text si foto - cia.gov

 

Citeste mai mult despre: casa alba, cia, viata unui ofiter CIA
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: