• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 18º C
  Craiova 16º C
  Galati 17º C
  Iasi 17º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1289 LEI
  1 GBP = 5.3552 LEI
  1 CHF = 4.5467 LEI
  1 HUF = 1.3353 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.9112 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cuc spune că Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi deschis traficului săptămâna viitoare

13 August, 21:51

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi deschis traficului săptămâna viitoare. El afirmă că antreprenorul spaniol al Lotului 3 a fost înştiinţat să remedieze neconformităţile în termen de zece zile, în caz contrar contractul urmând să fie reziliat, iar autostrada să fie preluată de CNAIR.

cuc

"Am decis să vin astăzi la Lotul 4 şi Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva pentru a discuta ultima oară cu antreprenorul de pe Lotul 3. Lotul 4, după cum ştiţi este finalizat, s-a făcut recepţia şi ce este cel mai important de meţionat: săptămâna viitoare, cel târziu marţi, va fi dat în trafic, Lotul 4. Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de ieri o înştiinţare de remediere pentru neconformităţile găsite la Lotul 3, pentru a le remedia într-o perioadă de zece zile. Asta înseamnă că joia viitoare dacă nu remediază aceste neconformităţi care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi", a declarat, marţi, Răzvan Cuc.

El a spus că CNAIR va face acele remedieri, care se pot face în zece zile, şi vor daţi în trafic şi ceilalţi kilometri, până la sfârşitul lunii august.

"Nu am de ce să mai arăt clemenţă sub nicio formă faţă de antreprenorul Lotului 3, în condiţiile în care m-a asigurat, cu dvs de faţă, de atâtea ori, că va fi gata cu acest lot, comisia de recepţie a venit încă de săptămâna trecută, au constatat anumite neconformităţi, aşa cum spuneam, pe acest lot şi drept urmare s-a emis această înştiinţare. Suplimentar, s-a transmis o factură de penalităţi de 73 de milioane de lei pentru antreprenorul de pe Lotul 3, pentru întârzierile pe care le-a avut de-a ungul contractului (...)", a afirmat Cuc.

El a spus că a avut discuţii cu antreprenorul şi i-a spus care sunt consecinţele.

"Nimeni nu are absolut nicio problemă cu vreun antreprenor străin, dar nu poţi să vii în România şi să mă obligi să merg după condiţiile pe care mi le impui tu, ca şi antreprenor. Ori mergi după condiţiile legale, ori aduci toate documentele ca să-ţi fie plătite lucrările, nu vii să-mi spui: ştiţi că aţi putea face o concesiune, nu fac nicio concesiune cu nimeni. Nici cu români, nici cu străini", a mai spus el.

Cei 22 de kilometri noi recepţionaţi luni pe Autostrada 1 (A1), între localităţile Şoimuş şi Ilia din judeţul Hunedoara (Lotul 4 Lugoj- Deva), nu au putut fi deschişi circulaţiei din cauză că nu poate fi descărcat traficul rutier de pe acest sector, a anunţat, luni seara, CNAIR.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: