• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0405 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5329 LEI
  1 HUF = 1.3512 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cu cine s-a întâlnit fracțiunea PSRM la Moscova

18 Aprilie, 10:09

Delegația fracțiunii PSRM, aflată la Moscova, s-a întâlnit cu vicepreședinții Dumei de Stat din partea partidelor „Edinaia Rossia”, Piotr Tolstoi, și „Spravedlivaia Rossia”, Olga Epifanova. În cadrul discuțiilor socialiștii și parlamentarii ruși au discutat despre cooperarea dintre partide și fracțiuni.

psrm

Împreună cu fracțiunea parlamentară a partidului socialiștilor am avut o întrevedere cu vicepreședintele Dumei de Stat al Adunării Federale, a Federației Ruse, membrul Consiliului Suprem al partidului politic “Edinaia Rossia”, copreședintele Grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, Piotr Tolstoi, de asemenea și cu vicepreședintele Dumei de Stat din partea partidului “Spravedlivaia Rossia”, Olga Epifanova”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Ea a precizat că PSRM are semnat un acord de colaborare atât cu „Edinaia Rossia”, cât și cu „Spravedlivaia Rossia”.

Amintesc, în 2017 între partidul rus “Edinaia Rossia” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost semnat un Acord de cooperare dintre partide. De asemenea, cu domnul Piotr, am cooperat activ în cadrul Grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia. “Spravedlivaia Rossia” este primul dintre partidele ruse care a semnat un acord de cooperare cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în 2014, fiind condus de Igor Dodon”, a mai scris ea.

Deși Greceanîi nu scrie nimic, în pozele publicate se poate observa și Ghenadi Onișenko, fostul șef al Serviciului sanitar „Rospotrebnadzor”, actualmente deputat al Dumei de Stat din partea „Edinaia Rossia”, dar și alte persoane pe care politiciana nu le nominalizează.

O altă discuție Zinaida Greceanîi și deputații socialiști au purtat cu președintele „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov.

În cadrul întrevederii am discutat despre o serie de subiecte ce țin de cooperarea dintre fracțiuni și partide. Am expus deschiderea noastră de a menține și continua dialogul”, a menționat Greceanîi.

De precizat că deputații socialiști se află la Moscova la invitația conducerii Dumei de Stat. În cadrul întrevederii de miercuri, 17 aprilie, dintre Greceanîi și președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, liderul PSRM a dat asigurări că va obține anularea legii „anti-propagandă” și reconfirmarea statutului special al limbii ruse în Republica Moldova.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: duma rusa, fractiune, intalniri, moscova, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: