• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 24º C
  Constanta 23º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.6474 LEI
  1 USD = 3.8065 LEI
  1 GBP = 5.3147 LEI
  1 CHF = 3.8777 LEI
  1 HUF = 1.4856 LEI
  1 BGN = 2.3762 LEI
  1 JPY = 3.4903 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CSM discută, marţi, cererea lui Kovesi de revocare din funcţie a procurorilor Ţuluş şi Iorga

04 Iulie, 13:49

SM a dat aviz favorabil pentru revocarea celor doi procurori, Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga. Avizul CSM este consultativ. Doru Ţuluş a declarat după şedinţa CSM că va ataca în instanţă revocarea sa, dacă se va ajunge la această situaţie.

kovesi

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuție marți cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de revocare din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga, dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.

Cei trei procurori anticorupţie au sesizat Inspecţia Judiciară, după ce li s-a cerut testarea cu testul poligraf.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis, în unanimitate, să îi audieze marți, în plen, pe procurorii DNA Doru Țuluș, Mihaela Moraru Iorga și Nicolae Marin.

Procurorul-şef al DNA a ajuns la sediul CSM pentru a-şi susţine cererile de revocare a celor doi procurori. Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu este vorba despre niciun conflict în cadrul instituţiei.

"Nu este vorba despre niciun conflict. E o cerere prin care am cerut un aviz consultativ în vederea revocării a doi procurori care lucrează în DNA. Am cerut revocarea a doi procurori, conform procedurii. Nu pot să spun motivele", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Întrebată dacă își va da demisia din funcție, aceasta a negat, spunând că nu are motive. "Nu, nu îmi dau nicio demisie, nu am motive", a susținut șefa DNA.

 

Citeste mai mult despre: CSM, Iorga, Kovesi, revocare, Ţuluş
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: