• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 11º C
  Craiova 3º C
  Galati 7º C
  Iasi 1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CSM confirmă varianta lui Augustin Lazăr

29 Octombrie, 11:58

CSM confirmă varianta lui Augustin Lazar. Într-un răspuns trimis Procurorului General, forul spune că la dosarul de candidatură nu există niciun dosar împotriva lui Klaus Iohannis, care să fi fost clasat. Pe de altă parte, Tudorel Toader şi-a prelungit cu o zi concediul de odihnă după ce a anunţat că va prezenta public rezoluţia de clasare a dosarului lui Iohannis aflată în dosarul de candidatură al procurorului general.

lazar

Augustin Lazăr a declarat, vineri, că nu a instrumentat niciun dosar care îl viza pe Klaus Iohannis, acest lucru reiesind din verificările făcute de reprezentantii parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba iulia, menționând că a cerut CSM informații privind existența la mapa profesională a unei astfel de lucrări, iar raspunsul Consiliului a fost negativ.

Mi s-a comunicat că la mapa profesională nu a fost identificat un asemenea document, a spus Augustin Lazăr.

Astfel, când CSM cand a evaluat candidatura lui Augustin Lazăr nu a avut un asemenea document la mapa, a precizat procurorul general.

Explicațiile vin după ce, la prezentarea raportului de evaluare, Tudorel Toader a declarat că la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazar exista un document privind clasarea unei cauze care il viza pe Klaus Iohannis.

Procurorul General Augustin Lazăr afirmă, referindu-se la dosarul de candidatură pentru funcţia de procuror general şi la acuzaţiile ministrului Justiţiei Tudorel Toader conform cărora ar fi inclus şi o soluţie de clasare vizându-l pe Klaus Iohannis, că CSM i-a transmis că în dosarul său nu există o astfel de soluţie. De asemenea, precizează că regulamentul prevede depunerea a 10 lucrări întocmite de candidat, care sunt analizate de CSM, nefiind vorba despre influenţarea preşedintelui, întrucât aceste lucrări nu îi sunt destinate.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: