• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară, la nivelul bugetului anual, de 73%

10 August, 16:21

Cseke Attila a precizat că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară, la nivelul bugetului anual, de 73%, pe PNDL execuţia bugetară este de 100%, iar la Compania Naţională de Investiţii execuţia bugetară este de 100%.

cseke attila

Totodată, ministrul a anunţat un proiect de act normativ a fost pregătit pentru lansarea unui program naţional de investiţii numit „Anghel Saligny”, în valoare de 50 miliarde lei.

„Acest minim necesar va fi determinat de discuţii. Ministerul de Finanţe are un anumit tip de analiză legată mai ales de situaţia la zi şi ştiţi bine că Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară, la nivelul bugetului anual, de 73%. Pe PNDL execuţia bugetară este de 100%. La Compania Naţională de Investiţii execuţia bugetară este de 100%. Deci tot ceea ce înseamnă investiţii importante, multe în infrastructura locală sunt cu grad de execuţie 100% şi categoric aici este nevoie de suplimentare”, a afirmat marţi Cseke Attila, potrivit news.ro.

El a mai explicat că proiectul de act normativ pentru lansarea programului „Anghel Saligny” vizează investiţii în sistemul de apă, canalizare, drumuri judeţene şi racordarea la gaze naturale.

„Pe lângă această chestiune a rectificării bugetare, Ministerul Dezvoltării a lucrat în ultima perioadă la proiecte importante pentru dezvoltarea locală. Suntem pregătiţi cu un proiect de act normativ, în urma analizei efectuate, pentru lansarea unui Program Naţional de Investiţii pe care noi dorim să îl denumim după renumitul inginer-constructor Anghel Saligny. Este vorba de un Program Naţional de Investiţii de 50 miliarde lei pe câteva componente mult aşteptate de autorităţile locale şi comunităţile locale, de investiţii în sistemul de apă, în reţeaua de canalizare, pe drumuri de interes local şi judeţean şi racordarea la sistemul de gaze naturale”, a conchis Cseke Attila.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: