• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cristian Tudor Popescu, despre profesorul care îndeamnă elevii să nu poarte mască

23 Septembrie, 13:31

Filmul postat de un profesor care îndeamnă elevii să nu poarte mască în timpul orelor a stârnit un val de reacţii. Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur pe dascăl, cerând chiar plecarea sa din sistemul de învăţământ.

CRISTIAN TUDOR POPESCU

În înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook, profesorul de Lupte Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv apare spunând că „guvernul ne obligă să purtăm măşti, să ne comportăm ca nişte animăluţe în ţarc".

Apoi, acesta îşi filmează elevii din sala de clasă, toţi purtând măşti care reprezintă animale, explicând că „animăluţele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, la fel, pe rând, la geam să respire" şi că  „fiecare animăluţ stă cuminte la el în ţarc, asta vor şi asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuşi, să stăm precum animăluţele în ţarc".

Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că profesorul care îndeamnă elevii, la oră, să nu poarte măşti de protecţie este „un soi de troglodit care articulează limba română şi la figură şi la plex şi care a comis, în primul rând, adică ceea ce şochează înainte de orice, este utilizarea elevilor în această acţiune a sa. I-a utilizat ca o masă de manevră, ca pe nişte animale, ca pe o turmă. Stăteau elevii în clasă şi repetau ceea ce le spunea profesorul: «E adevărat că aşa şi pe dincolo? -Da!».”

Mai departe, Cristian Tudor Popescu spune că ce a făcut profesorul din Oradea este „o chestiune penală. Nu ştiu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice şcoală din ţara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”.

CTP a declarat în aceeaşi emisiune TV că l-ar trimite pe dască să facă muncă în folosul comunităţii, să sape gropile pentru înmormântarea celor ucişi de Covid-19.

„Acest ins a folosit sala de clasă, platită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniţi aici să înveţe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-şi promova aceste idei. Aşa ceva nu poate să nu fie sancţionat şi nu poate să continue. Şi după ce este dat afară din sistemul şcolar nu are decât să posteze câte filmuleţ doreşte, să nu i se ia libertatea de expresie, să se ducă prin pieţe împreună cu Cristi Puiu şi Viorel Cataramă şi să protesteze, dar nu în calitate de profesor”, a precizat CTP.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: