• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9459 LEI
  1 USD = 4.4424 LEI
  1 GBP = 5.9485 LEI
  1 CHF = 4.7699 LEI
  1 HUF = 1.3817 LEI
  1 BGN = 2.5288 LEI
  1 JPY = 3.8437 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Creșele și after-school-urile - posibil deschise pe perioada verii, dar în anumite condiții

30 Aprilie, 16:23

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat posibilitatea ca anumite servicii pentru copii, de genul creșă, after-school, sau alte activități de educație, să fie permise pe perioada vacanței de vară, dar cu un număr mai mic de copii decât în mod normal.

cresa

Cu privire la familiile care nu au cu cine să-și lase copiii în perioada următoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care să continuăm acordarea de sprijin în baza legii care acoperă 75% din salariu pentru părintele care optează să stea acasă pentru a-și îngriji copilul pe perioada suspendării activității la școală. Conform reglementărilor legate de decretul președintelui, această prevedere se oprește pe (15 mai, n.r.). Am avut o discuție astăzi, urmând să luăm o decizie, probabil că o vom prelungi până pe 12 iunie, până când s-ar fi intrat și se intră și acum în vacanță”, a declarat Violeta Alexandru, în cadrul unei discuții cu antreprenorii organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.

Ministrul Muncii a precizat că provocarea este pentru perioada vacanței de vară, iar autoritățile trebuie să găsească o soluție pentru grupele mici de copii. „V-aș putea spune ce opinie am eu. Cred că trebuie găsită o soluție, cu respectarea regulilor de prevenție, în aceeași logică (pe modelul respectării distanțării sociale la terase și restaurante, n.r.) mă gândesc și pentru cei care pot să desfășoare, într-o altă organizare, activități pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că și aici trebuie găsite niște soluții care să asigure toate măsurile de protecție pentru copii, dar nu am luat încă o decizie. E clar că va fi o soluție tip fonduri pentru a putea să-ți găsești un sprijin gen bonă, fie o soluție tip sprijin pentru anumite activități gen creșe, educație sau program din acesta after-school de petrecere a unei activități educative într-un spațiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care țin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanțare clare. Dar nu s-a luat încă o decizie aici. Singura decizie spre care ne îndreptăm este a prelungirii termenului de acordare a sprijinului pentru părinții care trebuie să rămână în continuare acasă și după 15 mai până la finalizarea formală a cursurilor, adică 12 iunie. Mai departe, în cursul lunii mai, vom prezenta care sunt măsurile”, a subliniat Violeta Alexandru.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: