• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Coronavirus: UE, confruntată cu închiderile de frontiere; miniştri de interne cer mai multă coordonare

13 Martie, 14:36

Orice restricţii impuse în interiorul zonei de circulaţie liberă în Uniunea Europeană pentru a limita răspândirea coronavirusului trebuie luate în coordonare, pentru a nu deveni contraproductive şi a nu agrava urgenţa sanitară, au atras atenţia miniştri europeni de interne, înaintea reuniunii de vineri de la Bruxelles, transmite Reuters.

coronavirus

'Trebuie să iei măsurile potrivite la momentul potrivit', a afirmat ministrul suedez Mikael Damberg. 'Ei trebuie să fie conştienţi că sistemul de transport trebuie să funcţioneze pentru alimente şi materiale sanitare, genul de lucruri care sunt importante pentru ţările europene aşa încât să nu ne facem probleme unii altora în gestionarea crizei', a adăugat ministrul suedez.

La rândul său, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a subliniat că orice restricţii la frontiere trebuie să fie 'coordonate, operaţionale, proporţionale şi eficiente'.

'Ar trebui să găsim un acord european. Nu cred că ar trebui să închidem frontierele', a spus ministrul luxemburghez Jean Asselborn.

Austria a introdus controale pentru a opri intrările din Italia, iar Cehia şi Slovenia şi-au înăsprit măsurile. Germania, motorul economic al UE, nu a acţionat până acum în sensul introducerii de restricţii la frontiere. Guvernul federal a lăsat în seama landurilor decizia de a închide şcolile şi a anunţat măsuri de atenuare a impactului economic al pandemiei. Spania a plasat joi patru oraşe în carantină şi a interzis zborurile din Italia, potrivit Agerpres.

Şi ministrul de interne croat Davor Bozinovic s-a făcut ecoul apelurilor la mai multă coordonare la nivelul UE. 'Suntem prea apropiaţii unii de alţii. Dacă am acţiona unitar, ar fi mult mai bine pentru noi toţi', a afirmat el.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: