• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Corina Şuteu a depus jurământul ca ministru al Culturii

04 Mai, 20:02

Corina Şuteu, noul ministru al Culturii, a depus jurământul, miercuri, la Palatul Cotroceni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire, iar acesa a fost publicat în Monitorul Oficial.

suteu

"Vă doresc mult succes cu acest mandat! Preluaţi portofoliul într-o perioadă foarte dificilă, când există - şi pe bună dreptate, trebuie să recunoaştem - o inflamare în spaţiul public în legătură cu ce se întâmplă cu domeniul cu care se ocupă Ministerul Culturii. Există aşteptări mari, instituţiile de cultură au nevoie de cineva care cu fermitate şi înţelegere şi cu simţul a ce trebuie făcut şi poate fi făcut să conducă acest minister.

Vă doresc să reuşiţi cu multă energie şi cu mult tact, cu multă aplecare şi indulgenţă să rezolvaţi multiplele probleme care vă aşteaptă. Evident, situaţia de la Operă trebuie rezolvată, dar e doar una din situaţiile unde e nevoie de cineva la conducerea Ministerului care cunoaşte profund cultura românească, instituţiile de cultură româneşti. Cred că dmeniul de care se ocupă Ministerul Culturii are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma şi vă doresc să reuşiţi să schimbaţi lucrurile în sensul aşteptat de artişti, de public, dar şi de specialiştii în domeniu. Complicată sarcină! Vă doresc succes", a fost mesajul transmis Corinei Şuteu de preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste mai mult despre: cultura, decret, Iohannis, ministru, Suteu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: