• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 16º C
  Craiova 17º C
  Galati 14º C
  Iasi 13º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.6670 LEI
  1 USD = 4.0662 LEI
  1 GBP = 5.2812 LEI
  1 CHF = 4.0897 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.3862 LEI
  1 JPY = 3.6223 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Control comun la Cuciurgan - Pervomaisc // Lacrimile Tiraspolului curg la Moscova

20 Aprilie, 16:17

Așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, l-a anunțat, în cadrul unei vizite la Moscova, pe ambasadorul însărcinat cu misiuni speciale al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Serghei Gubarev, despre „consecințele negative” ale trecerii la altă etapă a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan – Pervomaisc.

ignatiev

Potrivit unui comunicat de presă a pretinsei diplomații transnistrene, Tiraspolul a făcut deja un demers către toți membrii formatului „5+2” cerând „neadmiterea înrăutățirii situației”.

„Diplomatul (Ignatiev – n.red) a subliniat că poziția Transnistriei se rezumă la neadmiterea noilor impedimente pentru libera circulație și activitate a agenților economici, precum și a unui dialog mai activ cu partea moldovenească pe acest subiect”, se menționează în comunicat.

În aceste zile, o delegație a liderilor transnistreni, în frunte cu Vadim Krasnoselski, întreprinde o vizită la Moscova unde va avea loc o ședință internațională condusă de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

Amintim că din luna iulie 2017 funcționează primul punct de control comun moldo-ucrainean de pe segmentul transnistrean al frontierei Cuciurgan-Pervomaisc.

Din 18 aprilie, la punctul moldo-ucrainean Cuciurgan - Pervomaisk a început și vămuirea mărfurilor de import, reimport și tranzit.

Ca reacție, liderul separatist Vadim Krasnoselski a spus că noua etapă a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan – Pervomaisc poate „submina progresul în procesul de negocieri” și „pune în pericol securitatea economică a regiunii transnistrene”.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: