• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3688 LEI
  1 GBP = 5.8169 LEI
  1 CHF = 4.7466 LEI
  1 HUF = 1.3660 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8620 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Constanţa: Oraşul Cernavodă şi două comune intră în carantină de sâmbătă seară

27 Noiembrie, 20:08

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus carantinarea altor trei localităţi, fiind vorba de oraşul Cernavodă, comunele Cumpăna şi Târguşor, iar măsura va intra în vigoare din data de 28 noiembrie, de la ora 20.

corona

Judeţul Constanţa este pe primul loc la nivel naţional în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile, rata înregistrată vineri fiind de 7,54.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa propune carantinarea oraşului Cernavodă şi a comunelor Cumpăna şi Târguşor, iar măsura va intra în vigoare din data de 28 noiembrie de la ora 20.00. Decizia este valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere.

Ordinul de intrare în carantină pentru cele trei localităţi va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Astfel, în cele trei localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, transmite adevarul.ro. Totodată, este permisă în 5 decembrie deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.

În prezent, se află în carantină în judeţul Constanţa localităţile Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari, municipiul Constanţa, Eforie şi Lazu. Pe data de 27 noiembrie, incidenţa la nivelul judeţului Constanţa a fost de 7,54 ceea ce a plasat judeţul pe primul loc la nivel naţional.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: