• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Constanţa: Cinci unităţi de învăţământ şi trei clase de la alte şcoli trec în scenariul 3

23 Octombrie, 20:21

Cinci unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi trei clase de la alte şcoli trec în scenariul 3 de funcţionare, adică la cursuri exclusiv online, după confirmarea cu Covid-19 a unor elevi şi cadre didactice.

scoala

Prefectura Constanţa a transmis vineri, că prefectul Silviu-Iulian Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea mai multor hotărâri, una dintre acestea prevăzând modificarea scenariilor de funcţionare în 32 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Astfel, trec la scenariul 3 de funcţionare care prevede cursuri exclusiv online Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa, după infectarea a trei elevi şi a unui cadru didactic.

Colegiul Comercial „Carol I” Constanţa, Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu” din oraşul Ovidiu deoarece au fost confirmaţi trei elevi şi un cadru didactic. De asemenea, aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny” Constanţa deoarece infrastructura nu permite scenariul 2.

Mai trec în scenariul 3 de funcţionare o grupă din anul II de la Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanţa, o clasă a III-a de la Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanţa, o clasă întâi de la Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu” Constanţa.

Totodată, revin din scenariul 3 de funcţionare în scenariul 2 trei licee şi o şcoală gimnazială din municipiul Constanţa, un liceu din Eforie, un liceu din Techirghiol şi o şcoală gimnazială din Tuzla.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai aprobat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2 pentru şcoli din mai multe localităţi ca urmare a modificării ratei de incidenţă cumulată, care acum se situează între 1/1.000 locuitori şi 3/1.000 locuitori.

Este vorba de trei grădiniţe Techirghiol, o grădiniţă din Ciocârlia de Sus, una din Darabani, o grădiniţă din Negru Vodă, alta din Vâlcele, o şcoală primară din Vâlcele, câte o şcoală şi câte o grădiniţă din Cogealac, Râmnicu de Jos şi Tariverde.

Tot în ultima şedinţă a CJSU a fost votată, în sistem electronic, o hotărâre care face referire la două comune din judeţ, Ciocârlia şi Cogealac, una rata incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile a fost mai mare de 1.5/1.000 de locuitori, dar sub 3/1.000 de locuitori. Astfel, în aceste localităţi devine obligatorie purtarea măştii de protecţia în spaţii aglomerate, iar restaurantele şi cafenelele vor avea activitatea redusă la 30% din capacitate.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: