• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Constanţa: Chitac - Am considerat că, într-un an cu pandemie, e indecent să risipim banii pe iluminatul festiv

04 Decembrie, 13:45

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a declarat, vineri, că municipalitatea nu investeşte în iluminatul festiv de sărbători pentru că i se pare "indecent" ca într-un an în care ne confruntăm cu pandemia de SARS-CoV-2, banii să fie "risipiţi" şi să nu fie folosiţi în domeniul sanitar, potrivit Agerpres.

bani

"În Strasbourg nu mai sunt luminiţe, în Viena nu mai sunt luminiţe şi târguri de Crăciun. Luminiţele de anul trecut au costat, dacă nu mă înşel, vreo 6 milioane de lei. Peste un milion de euro. Am considerat că e indecent într-un an în care ne-am confruntat cu pandemia asta şi într-un an în care a trebuit să îndreptăm mulţi bani către spitalul municipal, mult mai mulţi incomparabil cu anii trecuţi, să risipim banii", a spus Chiţac, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, anumite zone din Constanţa sunt împodobite cu decoruri de sărbătoare, prin contribuţia unor agenţi economici.

"Pe de altă parte, bun, nu o fi aşa feeric cum v-aţi obişnuit dumneavoastră, dar ele există şi există prin contribuţia unor societăţi comerciale, a unor oameni care fac business în Constanţa. Şi eu cred că toţi cei care fac business în Constanţa, ca în orice alt oraş, şi ca în toată lumea asta, au o responsabilitate socială pentru că banii îi câştigă aici şi o parte din banii ăştia, în anumite momente, trebuie întorşi către comunitate. Şi de lucrul ăsta s-a ocupat viceprimarul Rusu, care a luat legătura cu ei, au stabilit zone din oraş unde se implică fiecare, inclusiv RAJA dacă vreţi să ştiţi, şi a ieşit ceea ce vedeţi. Nu cred că putem spune că în oraş nu există semnele luminoase ale apropierii sfârşitului de an. Nu ştiu dacă putem vorbi de sărbători în situaţia asta tristă, dar marcăm momentul de sfârşit de an. Asta a fost raţiunea", a declarat primarul Constanţei.

Primăria Constanţa a anunţat că mai mulţi agenţi economici care au afaceri în municipiul reşedinţă se vor implica în amenajarea cu decoraţiuni de iarnă a anumitor zone din oraş.

"Nouă, constănţenilor, nu ne rămâne decât să alegem cel mai frumos decor. Trebuie doar sa intrăm pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa şi pe site-ul www.primaria-constanta.ro şi să votăm zona favorită! Câştigătorul va fi promovat în mod constant pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa, precum şi pe reţelele de socializare ale acesteia", a informat administraţia locală.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: