• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 6º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 4º C
  Craiova 2º C
  Galati 2º C
  Iasi 0º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.6644 LEI
  1 USD = 4.0999 LEI
  1 GBP = 5.2406 LEI
  1 CHF = 4.1189 LEI
  1 HUF = 1.4502 LEI
  1 BGN = 2.3848 LEI
  1 JPY = 3.6231 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Conflictul transnistrean și agenda europeană, discutate de Pavel Filip și Dirk Wiese la Minsk

01 Noiembrie, 13:02

Evoluția procesului de reglementare transnistreană și situația curentă privind integrarea europeană a Republicii Moldova au fost discutate astăzi, la Minsk, în cadrul întrevederii dintre premierul Pavel Filip și Dirk Wiese, coordonatorul federal pentru relaţii cu Rusia, Asia Centrală şi ţările Parteneriatului Estic. Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen.

Filip

Pavel Filip a apreciat caracterul constructiv al relațiilor bilaterale moldo-germane, și a mulțumit pentru sprijinul politic de durată acordat în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, în special pe parcursul președinției germane în OSCE. Totodată, premierul a exprimat recunoștință Germaniei pentru susținerea rezoluției privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul Adunării Generale ONU.

În alt context, Pavel Filip a accentuat că parcursul european al Republicii Moldova rămâne o prioritate, iar Guvernul este ferm angajat în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Dirk Wiese a apreciat eforturile Republicii Moldova în acest sens și a reconfirmat susținerea Germaniei pentru realizarea agendei europene a țării noastre.

Părțile au mai făcut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană în domenii precum securitatea și educația, pledând pentru menținerea în continuare a unui dialog deschis.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip l-a invitat pe Dirk Wiese să viziteze Republica Moldova.  Invitația a fost acceptată, oficialul german urează să viziteze țara noastră la începutul anului viitor.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: