• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 11º C
  Craiova 3º C
  Galati 7º C
  Iasi 1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Conflictul transnistrean și agenda europeană, discutate de Pavel Filip și Dirk Wiese la Minsk

01 Noiembrie, 13:02

Evoluția procesului de reglementare transnistreană și situația curentă privind integrarea europeană a Republicii Moldova au fost discutate astăzi, la Minsk, în cadrul întrevederii dintre premierul Pavel Filip și Dirk Wiese, coordonatorul federal pentru relaţii cu Rusia, Asia Centrală şi ţările Parteneriatului Estic. Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen.

Filip

Pavel Filip a apreciat caracterul constructiv al relațiilor bilaterale moldo-germane, și a mulțumit pentru sprijinul politic de durată acordat în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, în special pe parcursul președinției germane în OSCE. Totodată, premierul a exprimat recunoștință Germaniei pentru susținerea rezoluției privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul Adunării Generale ONU.

În alt context, Pavel Filip a accentuat că parcursul european al Republicii Moldova rămâne o prioritate, iar Guvernul este ferm angajat în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Dirk Wiese a apreciat eforturile Republicii Moldova în acest sens și a reconfirmat susținerea Germaniei pentru realizarea agendei europene a țării noastre.

Părțile au mai făcut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană în domenii precum securitatea și educația, pledând pentru menținerea în continuare a unui dialog deschis.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip l-a invitat pe Dirk Wiese să viziteze Republica Moldova.  Invitația a fost acceptată, oficialul german urează să viziteze țara noastră la începutul anului viitor.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: