• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Confirmat // Năstase a primit invitație pentru întrevederea cu Kozak

31 Mai, 09:24

Președintele PPDA, Andrei Năstase confirmă că a primit invitații pentru a se vedea separat cu cei trei reprezentanți ai: SUA, Rusia, și UE (Germania).

Nastase

Politicianul spune va merge la întrevederile cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere și cu Bradley A. Freden, directorul Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat, SUA, cât despre întrevederea cu Dmitri Kozak, vicepremeirul rus, Năstase susține că se va decide în cadrul blocului ACUM dacă se va da curs acesteia.

Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Din cea spus Năstase, reiese că toate cele trei întrevederi cu reprezentanții marilor puteri mondiale vor avea loc luni.

Andrei Năstase a fost întrebat despre faptul de unde a a uzit despre vizitele celor trei oficiali, deputatul a precizat că în cazul lui Hahn și Bradley A. Freden a primit invitații, la care și a răspuns imediat că va merge la aceste întâlniri. În cazul lui Kozak, deputatul moldovean a declarat că mai întâi a auzit din presă, dar că aseară a primit și o invitație oficială de la Ambasada Rusiei.

„Întâi de toate, din presă am auzit despre asta. M-am documentat, și Dinu Plângău mi-a spus că, acum seara, prin intermediul secției Protocol a Parlamentului, a venit o solicitare din partea ambasadorului rus în R. Moldova cu privire la o întrevedere cu domnul Kozak. Nu am reținut exact pentru ce oră și nu am reținut tematica discuțiilor cu domnul Kozak. A venit invitația prea târziu și iată de ce am decis ca mâine să convocăm consiliul blocului ACUM și să luăm o decizie”, adeclarat Năstase.

În cadrul aceleași emisiuni, deputatul a mai spus că cele trei vizite arată că s-a produs un blocaj, o paralizie a forului suprem: „Cred că acești oameni au înțeles cine a făcut acest blocaj”.

Ieri au fost confirmate vizitele Comisarului Uniunii Europene pentru politica vecinătății și extindere, Johannes Jahn, și Reprezentantului special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak dar și a lui Bradley A. Freden, directorul Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat, responsabil cu relațiile cu Ucraina, Moldova și Belarus.

Vizitele oficialilor străini vor avea loc în săptămâna în care ar urma să fie anunțată dizolvarea Parlamentului de către Dodon, dacă nu va fi învestit un Guvern. Cu ce mesaje vin oficialii străini la Chișinău și cum trebuie înțeleasă această sincronizare a vizitelor lor, am încercat să aflăm în discuții cu mai mulți analiști politici.

Ulterior vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, a Declarat pentru Deschide.MD că nu prea înțelege ce ar avea de discutat reprezentanții blocului ACUM cu vicepremierul rus Dmitri Kozak care urmează să vină săptămâna viitoare la Chișinău. Potrivit parlamentarului, există subiecte la care ACUM și Federația Rusă au poziții diametral opuse și dacă Kozak intenționează să discute astfel de subiecte, atunci o eventuală întrevedere va fi lipsită de sens.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: