• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9261 LEI
  1 USD = 4.0937 LEI
  1 GBP = 5.6851 LEI
  1 CHF = 4.4797 LEI
  1 HUF = 1.3668 LEI
  1 BGN = 2.5186 LEI
  1 JPY = 3.7879 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Conferinţele TNB pe YouTube - Despre dans, poezie şi teatru cu Gigi Căciuleanu

08 Aprilie, 15:45

Înregistrarea live a conferinţei "L'Om Gigi - Linii, Trasee, Semne, Sensuri", desfăşurată în cadrul Programului TNB - Parateatral şi susţinută de maestrul Gigi Căciuleanu pe 14 mai 2017, la sala Media a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, va fi transmisă joi, la ora 14.00 şi la 16.00 pe canalul de YouTube al teatrului.

sgfsg

Conferinţa va putea fi vizionată pe: canalul Youtube - https://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti, pagina de Facebook a TNB - https://www.facebook.com/TNB.Ro/ sau pe website-ul TNB - pagina special creată pentru transmisii online https://www.tnb.ro/ro/livestreaming-tnb, potrivit News.ro.

"A scrie dansuri, a coregrafia, a transpune într-o formă teatrală un univers de linii şi de volume: Dans, Desen, Poezie, fac parte, în ceea ce mă priveşte, din aceeasi lume; Trasee în spaţiu, linii pe hârtie sau pe ecran, unde energetice prin corp. Semne. Semnificaţii. Sensuri. Lucrurile se nasc într-o zonă vastă care se duce mai departe de creier şi inimă, cuprinzând corpul însuşi şi depăşindu-l ca volum. Sâmburii creaţiei par a-şi avea Big-Bangul în epicentrul acestei zone pe care aş numi-o respiraţia minţii. Şi se diversifică apoi în dans, teatru, desen şi/sau poezie; Foarte des îmbinându-se şi anulând frontierele dintre ele; Fiind complementare şi formând, datorită acestei origini comune, un tot. De fapt ceea ce vă propun nu este o conferintă ci mai degrabă un performance. Un joc dar nu o joacă. Pe tema limbajului, a vocabularului, a frazei şi până la urmă a textului, fie el dans, poem sau desen", spune Gigi Căciuleanu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: