• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6578 LEI
  1 USD = 3.9575 LEI
  1 GBP = 5.1941 LEI
  1 CHF = 4.1276 LEI
  1 HUF = 1.4395 LEI
  1 BGN = 2.3815 LEI
  1 JPY = 3.5127 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Conferința de Securitate de la München. UE reamintește sprijinul pentru parcursul european al R. Moldova

17 Februarie, 17:15

Premierul R. Moldova, Pavel Filip, a avut sâmbătă o întrevedere cu comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, la Conferinţei de securitate de la München. Cei doi oficiali au discutat despre acţiunile R. Moldova în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiţionalităţilor aferente acordării asistenţei macrofinanciare din partea UE, informeaza caleaeuropeana.ro

Pavel Filip Johannes Hahn

Premierul Pavel Filip a evocat determinarea autorităţilor republicii de a menţine ritmul înalt de implementare a condiţionalităţilor stabilite cu UE, asumându-şi obiectivul de a accelera acest proces în pofida anului electoral.

Printre principalele reforme au fost evidenţiate cea a sistemului judiciar, implementarea noii legi privind spălarea banilor şi adoptarea legii cu privire la activitatea ONG-urilor. Premierul Filip a subliniat că aceste exemple vin sa confirme determinarea autorităţilor de la Chişinău de a continua avansarea pe calea integrării europene.

De asemenea, Pavel Filip a reiterat angajamentul Republicii Moldova în realizarea obiectivelor stabilite la summitul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017, în baza priorităţilor strategice ale republicii.

Johannes Hahn a apreciat progresele obţinute şi determinarea guvernului de la Chişinău de a continua implementarea reformelor într-un ritm susţinut, menţionând totodată sprijinul UE pentru realizarea Acordului de Asociere semnat cu Republica Moldova.

Robert Lupițu - CaleaEuropeana.ro

Foto - CaleaEuropeana.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: