• Bucuresti -2º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 2º C
  Craiova -1º C
  Galati -1º C
  Iasi 1º C
  Suceava -1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6651 LEI
  1 USD = 3.8002 LEI
  1 GBP = 5.3438 LEI
  1 CHF = 3.9842 LEI
  1 HUF = 1.4978 LEI
  1 BGN = 2.3853 LEI
  1 JPY = 3.5730 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Conducerea TVR riscă să fie demisă

19 Septembrie, 19:48

Raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune pe anul 2016 a fost respins marţi de comisiile de cultura din Parlament, cu majoritate de voturi.

tvr

Au fost 17 voturi pentru respingerea raportului, doua abtineri si un vot impotriva. Votul a fost secret. Consiliul de Administratie al SRTv, in frunte cu presedintele-director general Irina Radu, ar urma sa fie demis daca raportul va fi respins si miercuri in plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

Dezbaterea raportului a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi, la solicitarea presedintelui Comisiei de cultura din Senat, Radu Preda, potrivit Agerpres.

In semn de protest, parlamentarii PNL s-au retras de la sedinta. În sală a fost şi şefa TVR, Irina Radu, care a aratat ca 2016 a fost un an in care institutia a incheiat pe plus din punct de vedere financiar si a ajuns la un echilibru din punct de vedere editorial.

"Am incercat sa o onoram din respect pentru dvs., desi a fost asa o invitatie foarte brusca, avand in vedere ca a fost un an foarte greu - anul 2016 - nu cred ca trebuie sa intru acum in prezentarea raportului cu toate amanuntele, cred ca sunt doar niste aspecte pe acre as dori sa le precizez. Vorbim de acest raport in situatia in acre a fost anul despre care vorbim, ultimul an cu finantare din taxa TV, a fost un an in care datoriile SRTV ajunsesera la circa 150 de milioane de euro, a fost un an in care au fost probleme foarte mari cu banii de productie, cu lipsa finantarii pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred ca am facut fata onorabil", a aratat Irina Radu.

 

Citeste mai mult despre: conducere, demisie, tvr
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: