• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9472 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.8502 LEI
  1 CHF = 4.6294 LEI
  1 HUF = 1.3567 LEI
  1 BGN = 2.5294 LEI
  1 JPY = 3.7459 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Concluziile Corpului de Control al ministerului Sănătăţii la INML în cazul Alexandrei Măceşanu

23 August, 21:48

Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii privind INML a fost finalizat.

alexandraî

Verificările au fost dispuse de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a depus o solicitare în acest sens. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de RomâniaTV, DIICOT a cerut de la bun început ca toate oasele ridicate sa fie expertizate, iar IML a luat la expertizat doar câteva dintre ele. După ce a primit în scris raportul, Alexandru Cumpănașu a anunţat că va depune o plângere penală împotriva INML.

Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în urma "acţiunii de documentare" făcute la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" din Bucureşti, publicat de Alexandru Cumpănaşu pe pagina de Facebook, au fost analizate toate procedurile operaţionale de lucru ale structurilor din cadrul INML. De asemenea, au fost analizate şi rezultatele analizelor făcute, iar din documente rezultă că procedurile expertizei antropologice, în cazul Alexandra Măceşanu, au fost respectate.

"Chiar dacă gradul înaintat de fragmentare, distrugere şi fragilitate a probelor din acest caz a implicat o dificultate ridicată în realizarea obiectivelor etapelor mai sus menţionate, expertiza a fost elaborată, redactată şi remisă în 5 zile lucrătoare", se arată în raport.

În document se precizează şi care au fost etapele de lucru în acest caz. Prima etapă a fost cea de eşantionare, în care sunt selectate acele probe de ţesut osos care să se preteze calitativ şi cantitativ la analiza genetică. Această analiză vine în continuarea examinării antropologice şi presupune întocmirea unei documentaţii specifice, inclusiv fotografice. Etapa a doua este de prelucrare primară a eşantioanelor de os şi constă în şlefuirea, uscarea, măcinarea în mediu de azot lichid pentru obţinerea de pulbere fină de material osos. Etapa următoare este cea de extracţie propriu-zisă a ADN din pulberea de os şi are o durată de 2-3 ore, cu menţiunea că procedura este precedată de o altă etapă de decalcifiere cu durata de 2 pânnă la 4 zile. Urmează, apoi, etapele de analiză li concluziile care pot fi trase în 5-7 zile.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: